Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zupa groszkowa

0
43 min
Średni

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

8 
Skrzydełka z kurczaka
450 g
Zielony groszek
50 g
Koncentrat pomidorowy
6 g
Mąka pszenna
100 g
Śmietana 18%
0.5 pęczek
Pietruszka

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
14.14 g
Wartość energetyczna
399.06 kcal
Tłuszcze
22.29 g
Białko
31.02 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

43 min
Step1
30 min
Przygotuj wywar ze skrzydełek bez przypraw w 1litrze wody.
Step2
1 min
Gotowy wywar przecedź, a następnie dodaj mrożony groszek. Gotuj przez chwilę, aż będzie miękki. Część groszku możesz odłowić do dekoracji.
Step3
5 min
Dodaj zawartość opakowania Zupa Jarzynowa Nasza specjalność WINIARY i koncentrat pomidorowy. Zagotuj.
Step4
5 min
Mąkę rozrób ze śmietanką i niewielką ilością wody, wlej do zupy i dokładnie wymieszaj. Jeszcze raz zagotuj.
Step5
2 min
Na koniec dodaj posiekaną natkę pietruszki. Podawaj w miseczkach z paluchem francuskim.
Zupa groszkowa

Step1 z 5

Przygotuj wywar ze skrzydełek bez przypraw w 1litrze wody.

Zupa groszkowa

Step2 z 5

Gotowy wywar przecedź, a następnie dodaj mrożony groszek. Gotuj przez chwilę, aż będzie miękki. Część groszku możesz odłowić do dekoracji.

Zupa groszkowa

Step3 z 5

Dodaj zawartość opakowania Zupa Jarzynowa Nasza specjalność WINIARY i koncentrat pomidorowy. Zagotuj.

Zupa groszkowa

Step4 z 5

Mąkę rozrób ze śmietanką i niewielką ilością wody, wlej do zupy i dokładnie wymieszaj. Jeszcze raz zagotuj.

Zupa groszkowa

Step5 z 5

Na koniec dodaj posiekaną natkę pietruszki. Podawaj w miseczkach z paluchem francuskim.

Gęsta zupa groszkowa na bazie Zupy fasolowej Nasza specjalność WINIARY i gotowana na wywarze ze skrzydełek z kurczaka, podawana z posiekaną natką pietruszki i chrupiącymi paluchami z ciasta francuskiego to godna propozycja do najbardziej wymagającego menu! Dzięki Zupie jarzynowej Nasza specjalność WINIARY, zawierającej składniki w idealnie odmierzonych proporcjach, nie musisz martwić się, że zupa z groszku zielonego będzie zbyt słona lub niedoprawiona. Praktyka czyni mistrza – z naszym pomysłem zupa z groszkiem może stać się Twoją specjalnością, podobnie jak zupa pieczarkowa!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika