Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Przygotuj wywar ze skrzydełek bez przypraw w 1 litrze wody.
Gotowy wywar przecedź, a następnie dodaj mrożony groszek. Gotuj przez chwilę, aż będzie miękki. Część groszku możesz odłowić do dekoracji.
Dodaj zawartość opakowania Zupy fasolowej WINIARY i koncentrat pomidorowy. Zagotuj.
Mąkę rozrób ze śmietanką i niewielką ilością wody, wlej do zupy i dokładnie wymieszaj. Jeszcze raz zagotuj.
Na koniec dodaj posiekaną natkę pietruszki. Podawaj w miseczkach z paluchem francuskim.