Zupa groszkowa
43min
Średni
8
Skrzydełka z kurczaka
450
g
Zielony groszek
50
g
Koncentrat pomidorowy
6
g
Mąka pszenna
100
g
Śmietana 18%
0.5
pęczek
Pietruszka
.
Wartości odżywcze
Białko
31.02 g
Węglowodany
14.14 g
Tłuszcze
22.29 g
Wartość energetyczna
399.06 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
43 min
Step1
30 min
Przygotuj wywar ze skrzydełek bez przypraw w 1litrze wody.
Step2
1 min
Gotowy wywar przecedź, a następnie dodaj mrożony groszek. Gotuj przez chwilę, aż będzie miękki. Część groszku możesz odłowić do dekoracji.
Step3
5 min
Dodaj zawartość opakowania Zupa Jarzynowa Nasza specjalność WINIARY i koncentrat pomidorowy. Zagotuj.
Step4
5 min
Mąkę rozrób ze śmietanką i niewielką ilością wody, wlej do zupy i dokładnie wymieszaj. Jeszcze raz zagotuj.
Step5
2 min
Na koniec dodaj posiekaną natkę pietruszki. Podawaj w miseczkach z paluchem francuskim.
Gęsta zupa groszkowa na bazie Zupy fasolowej Nasza specjalność WINIARY i gotowana na wywarze ze skrzydełek z kurczaka, podawana z posiekaną natką pietruszki i chrupiącymi paluchami z ciasta francuskiego to godna propozycja do najbardziej wymagającego menu!
Dzięki Zupie jarzynowej Nasza specjalność WINIARY, zawierającej składniki w idealnie odmierzonych proporcjach, nie musisz martwić się, że zupa z groszku zielonego będzie zbyt słona lub niedoprawiona. Praktyka czyni mistrza – z naszym pomysłem zupa z groszkiem może stać się Twoją specjalnością, podobnie jak zupa pieczarkowa!
Komentarze 0