
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Zupa grochowa z pulpecikami
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Myślisz, że ugotowanie dobrze doprawionej zupy jest trudne? Albo zajmuje Ci za dużo czasu? Przepis na grochówkę z pulpecikami z mięsa mielonego z łopatki należy do tych prostszych pomysłów kulinarnych. Ponadto dzięki Zupie Grochowej Nasza Specjalność WINIARY znacznie skracamy czas przygotowania obiadu! Zawartość opakowania mieszamy z wodą, dodajemy do miękkich warzyw, a następnie do wywaru wrzucamy ugotowane pulpeciki. Gotowe! Grochówkę z pulpetami podawaj z kromkami chleba.
Przygotowanie
Krok 1
10 minKrok 2
5 minKrok 3
15 minKrok 4
10 minKrok 5
5 minKrok 6
15 minKrok 7
10 minKrok 8
3 minKrok 9
2 minKrok 1 z 9
Marchew i seler zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Krok 2 z 9
Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę.
Krok 3 z 9
Zagotuj 750 ml wody, wrzuć starte warzywa i ziemniaki, gotuj 10 minut.
Krok 4 z 9
Zupę grochową rozprowadź w szklance zimnej wody i wlej do warzyw, mieszając zagotuj.
Krok 5 z 9
Cebulę i czosnek obierz i pokrój w drobną kosteczkę.
Krok 6 z 9
Mięso mielone połącz z cebulką, czosnkiem i jajkiem. Dobrze wyrób, dopraw do smaku solą, pieprzem i majerankiem.
Krok 7 z 9
Zagotuj 1,5 l wody, posól. Uformuj małe pulpeciki i wrzucaj do wrzątku, gotuj przez około 10 minut.
Krok 8 z 9
Pulpeciki odsącz i dodaj do zupy.
Krok 9 z 9
Rozlej do talerzy i podaj z kromką chleba.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0