Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Marchew i seler zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę.
Zagotuj 750 ml wody, wrzuć starte warzywa i ziemniaki, gotuj 10 minut.
Zupę grochową rozprowadź w szklance zimnej wody i wlej do warzyw, mieszając zagotuj.
Cebulę i czosnek obierz i pokrój w drobną kosteczkę.
Mięso mielone połącz z cebulką, czosnkiem i jajkiem. Dobrze wyrób, dopraw do smaku solą, pieprzem i majerankiem.
Zagotuj 1,5 l wody, posól. Uformuj małe pulpeciki i wrzucaj do wrzątku, gotuj przez około 10 minut.
Pulpeciki odsącz i dodaj do zupy.
Rozlej do talerzy i podaj z kromką chleba.