Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zupa grochowa z pulpecikami

0
75 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

25 g
Seler naciowy
2 
Ziemniaki
250 g
Szynka mielona
1 
Cebula
2 ząbków
Czosnek
1 
Jajko
1 trochę
Majeranek
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
25 g
Marchewka

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
16.43 g
Węglowodany
8.32 g
Tłuszcze
15.38 g
Wartość energetyczna
276.79 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

75 min
Krok 1
10 min
Marchew i seler zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Krok 2
5 min
Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę.
Krok 3
15 min
Zagotuj 750 ml wody, wrzuć starte warzywa i ziemniaki, gotuj 10 minut.
Krok 4
10 min
Zupę grochową rozprowadź w szklance zimnej wody i wlej do warzyw, mieszając zagotuj.
Krok 5
5 min
Cebulę i czosnek obierz i pokrój w drobną kosteczkę.
Krok 6
15 min
Mięso mielone połącz z cebulką, czosnkiem i jajkiem. Dobrze wyrób, dopraw do smaku solą, pieprzem i majerankiem.
Krok 7
10 min
Zagotuj 1,5 l wody, posól. Uformuj małe pulpeciki i wrzucaj do wrzątku, gotuj przez około 10 minut.
Krok 8
3 min
Pulpeciki odsącz i dodaj do zupy.
Krok 9
2 min
Rozlej do talerzy i podaj z kromką chleba.
Zupa grochowa z pulpecikami

Krok 1 z 9

Marchew i seler zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

Zupa grochowa z pulpecikami

Krok 2 z 9

Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę.

Zupa grochowa z pulpecikami

Krok 3 z 9

Zagotuj 750 ml wody, wrzuć starte warzywa i ziemniaki, gotuj 10 minut.

Zupa grochowa z pulpecikami

Krok 4 z 9

Zupę grochową rozprowadź w szklance zimnej wody i wlej do warzyw, mieszając zagotuj.

Zupa grochowa z pulpecikami

Krok 5 z 9

Cebulę i czosnek obierz i pokrój w drobną kosteczkę.

Zupa grochowa z pulpecikami

Krok 6 z 9

Mięso mielone połącz z cebulką, czosnkiem i jajkiem. Dobrze wyrób, dopraw do smaku solą, pieprzem i majerankiem.

Zupa grochowa z pulpecikami

Krok 7 z 9

Zagotuj 1,5 l wody, posól. Uformuj małe pulpeciki i wrzucaj do wrzątku, gotuj przez około 10 minut.

Zupa grochowa z pulpecikami

Krok 8 z 9

Pulpeciki odsącz i dodaj do zupy.

Zupa grochowa z pulpecikami

Krok 9 z 9

Rozlej do talerzy i podaj z kromką chleba.


Myślisz, że ugotowanie dobrze doprawionej zupy jest trudne? Albo zajmuje Ci za dużo czasu? Przepis na grochówkę z pulpecikami z mięsa mielonego z łopatki należy do tych prostszych pomysłów kulinarnych. Ponadto dzięki Zupie Grochowej Nasza Specjalność WINIARY znacznie skracamy czas przygotowania obiadu! Zawartość opakowania mieszamy z wodą, dodajemy do miękkich warzyw, a następnie do wywaru wrzucamy ugotowane pulpeciki. Gotowe! Grochówkę z pulpetami podawaj z kromkami chleba.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika