Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Szukasz przepisu na rozgrzewającą, aromatyczną zupę, która pasuje do jesiennego lub zimowego menu? Mamy pomysł na prostą i szybką fasolówkę, którą ugotujesz z zaledwie kilku niedrogich produktów. Z łatwością znajdziesz te produkty w sklepach. A może już masz je w swojej kuchni? Sprawdź ten przepis i ugotuj z nami sycącą, bezmięsną zupę dla całej rodziny.
Fasolowa z warzywami – prosta zupa dla całej rodziny
Zupy kojarzą Ci się z bardzo pracochłonnym i czasochłonnym daniem? Nic bardziej mylnego! Mamy sposób na zupę, którą możesz ugotować nawet w najbardziej zabiegany dzień. Wystarczy tylko pokroić warzywa – u nas to por lub cebula, cukinia, papryka i ziemniaki, ale możesz dodać też coś od siebie, jeśli w lodówce masz inne warzywa i nie chcesz, żeby się zmarnowały. Do tego zupa fasolowa WINIARY, woda i większość pracy za nami… Warzywa i zupę WINIARY zagotuj, a gdy będzie gotowa do podania, dołóż trochę posiekanego szpinaku i ugotowany makaron. Możesz też wykorzystać makaron, który został Ci z wczorajszego obiadu – to nasz sprawdzony sposób na gotowanie bez marnowania. Jeśli lubisz zioła, udekoruj nimi danie tuż przed podaniem go na stół.
Przygotowanie
23 min
Krok 1
3 min
Pora/cebulę pokrój w drobną kostkę. Wrzuć do dużego garnka z odrobiną oleju i obsmaż, aż warzywa będą miękkie.
Krok 2
5 min
Cukinię, paprykę i ziemniaki pokrój w kostkę. Marchewkę pokrój w półtalarki. Szpinak posiekaj.
Krok 3
10 min
Do pora/cebuli dodaj pozostałe warzywa i zalej 750 ml wody. Zagotuj, a kiedy ziemniaki zmiękną dodaj zawartość opakowania zupy fasolowej WINIARY. Dokładnie wymieszaj.
Krok 4
5 min
Na koniec do zupy dodaj szpinak i makaron, a całość dopraw solą i pieprzem. Podawaj z natką pietruszki.
Krok 1
z
4
Pora/cebulę pokrój w drobną kostkę. Wrzuć do dużego garnka z odrobiną oleju i obsmaż, aż warzywa będą miękkie.
Krok 2
z
4
Cukinię, paprykę i ziemniaki pokrój w kostkę. Marchewkę pokrój w półtalarki. Szpinak posiekaj.
Krok 3
z
4
Do pora/cebuli dodaj pozostałe warzywa i zalej 750 ml wody. Zagotuj, a kiedy ziemniaki zmiękną dodaj zawartość opakowania zupy fasolowej WINIARY. Dokładnie wymieszaj.
Krok 4
z
4
Na koniec do zupy dodaj szpinak i makaron, a całość dopraw solą i pieprzem. Podawaj z natką pietruszki.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0