Zupa fasolowa to smaczny, rozgrzewający posiłek, który sprawdzi się w jesiennym i zimowy menu. Jej przygotowanie nie musi zająć Ci wiele czasu ani nie wymaga trudno dostępnych składników. Jeśli tak jak my lubisz zupy i szukasz przepisu, który urozmaici Twoje codzienne posiłki, mamy coś w sam raz dla Ciebie.
Rozgrzewająca zupa fasolowa na jesień i zimę
Zupy to dania, które pozwolą Ci wykorzystać składniki, które akurat masz w swojej kuchni lub to, co zostało z wczorajszego obiadu. A w dodatku są pyszne i bardzo lubiane zarówno przez dorosłych, jak i przez dzieci. Nasza fasolówka gotuje się niecałe pół godziny, więc możesz ją zrobić nawet, gdy nie masz zbyt wiele czasu.
Zupa fasolowa - przygotowanie
Zacznijmy od pokrojenia i podsmażenia pora, marchewki oraz szynki (możesz wykorzystać kawałki wędlin albo kiełbasę, którą masz pod ręką) na odrobinie oleju. Po kilku minutach dodajemy pieczarki i zupę fasolową WINIARY rozmieszaną w wodzie. Całość zagotowujemy, a na sam koniec dodajemy ugotowany makaron – może być też ten makaron, który został Ci z wczorajszego obiadu. Po nałożeniu na talerz możesz posypać zupę posiekanymi ziołami i gotowe. Już można zajadać!
Komentarze 0