Zupa cygańska
34min
Łatwy
4
Ziemniaki
2
Papryka czerwona
2 łyżek
Natka pietruszki
2
Cebula
2 łyżek
Olej
100 g
Boczek wędzony
2 kostek
1 łyżka
Mąka
2 łyżek
Koncentrat pomidorowy
4 łyżek
Śmietana 18%
1 łyżka
Przyprawa w płynie MAGGI
.
Wartości odżywcze
Białko
4.43 g
Węglowodany
10.54 g
Tłuszcze
13.22 g
Wartość energetyczna
175.19 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
34 min
Krok 1
8 min
Cebulę i paprykę oczyść, pokrój w kostkę, smaż na oleju 5 minut.
Krok 2
5 min
Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę.
Krok 3
15 min
Rosół rozpuść w 1 l wrzątku. Gotuj 15 minut razem z warzywami.
Krok 4
5 min
Śmietanę połącz z mąką, dodaj do zupy. Dopraw Maggi, zagotuj.
Krok 5
1 min
Przed podaniem posyp natką pietruszki.
Zupa cygańska to gęsta, rozgrzewająca, aromatyczna zupa, która ma w sobie to, co najlepsze – sycący i delikatny boczek, smażone na oleju cebule i papryki, a także pokrojone w kostkę ziemniaki. Zupę cygańską zagęszczamy śmietaną, a całość przed podaniem dekorujemy natką pietruszki. Zupa cygańska to wywar idealny na jesienne i zimowe wieczory - rozgrzewa i syci, jak żadna inna zupa!
Komentarze 0