Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zupa chrzanowa

0
65 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 
Kiełbasa wieprzowa
150 g
Boczek
1 łyżka
Mąka pszenna pełnoziarnista
1 łyżka
Chrzan tarty
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

65 min
Krok 1
0 min
Kostki bulionowe rozpuść w 1 l wrzącej wody.
Krok 2
5 min
Dodaj do bulionu kiełbasę i boczek.
Krok 3
0 min
Gotuj około 30 minut na wolnym ogniu.
Krok 4
5 min
Po ugotowaniu wyjmij mięso z wywaru, ostudź i pokrój w dużą kostkę.
Krok 5
0 min
Śmietanę połącz z mąką i dodaj do zupy. Zagotuj.
Krok 6
5 min
Dodaj do zupy chrzan i pokrojoną wędlinę.
Krok 7
5 min
Dopraw zupę solą, pieprzem i Przyprawą do zup.
Krok 8
1 min
Podawaj z jajkami ugotowanymi na twardo i chlebem.
Zupa chrzanowa

Krok 1 z 8

Kostki bulionowe rozpuść w 1 l wrzącej wody.

Zupa chrzanowa

Krok 2 z 8

Dodaj do bulionu kiełbasę i boczek.

Zupa chrzanowa

Krok 3 z 8

Gotuj około 30 minut na wolnym ogniu.

Zupa chrzanowa

Krok 4 z 8

Po ugotowaniu wyjmij mięso z wywaru, ostudź i pokrój w dużą kostkę.

Zupa chrzanowa

Krok 5 z 8

Śmietanę połącz z mąką i dodaj do zupy. Zagotuj.

Zupa chrzanowa

Krok 6 z 8

Dodaj do zupy chrzan i pokrojoną wędlinę.

Zupa chrzanowa

Krok 7 z 8

Dopraw zupę solą, pieprzem i Przyprawą do zup.

Zupa chrzanowa

Krok 8 z 8

Podawaj z jajkami ugotowanymi na twardo i chlebem.

Pożywna zupa chrzanowa na aromatycznym wywarze, z kiełbasą śląską i wędzonym boczkiem, zaprawiona kwaśną śmietaną. Doskonała z ugotowanymi na twardo jajkami oraz pieczywem - bagietką albo pełnoziarnistym, ciemnym tostem/grzankami. Kto chce - może posypać siekaną natką. Smacznego! :)
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika