Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pożywna zupa chrzanowa na aromatycznym wywarze, z kiełbasą śląską i wędzonym boczkiem, zaprawiona kwaśną śmietaną. Doskonała z ugotowanymi na twardo jajkami oraz pieczywem - bagietką albo pełnoziarnistym, ciemnym tostem/grzankami. Kto chce - może posypać siekaną natką. Smacznego! :)
Po ugotowaniu wyjmij mięso z wywaru, ostudź i pokrój w dużą kostkę.
Krok 5
0 min
Śmietanę połącz z mąką i dodaj do zupy. Zagotuj.
Krok 6
5 min
Dodaj do zupy chrzan i pokrojoną wędlinę.
Krok 7
5 min
Dopraw zupę solą, pieprzem i Przyprawą do zup.
Krok 8
1 min
Podawaj z jajkami ugotowanymi na twardo i chlebem.
Krok 1
z
8
Kostki bulionowe rozpuść w 1 l wrzącej wody.
Krok 2
z
8
Dodaj do bulionu kiełbasę i boczek.
Krok 3
z
8
Gotuj około 30 minut na wolnym ogniu.
Krok 4
z
8
Po ugotowaniu wyjmij mięso z wywaru, ostudź i pokrój w dużą kostkę.
Krok 5
z
8
Śmietanę połącz z mąką i dodaj do zupy. Zagotuj.
Krok 6
z
8
Dodaj do zupy chrzan i pokrojoną wędlinę.
Krok 7
z
8
Dopraw zupę solą, pieprzem i Przyprawą do zup.
Krok 8
z
8
Podawaj z jajkami ugotowanymi na twardo i chlebem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0