Zupa brokułowa z serem i słonecznikiem
19min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
41.38 g
Węglowodany
30.1 g
Tłuszcze
35.33 g
Wartość energetyczna
597.49 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
19 min
Krok 1
1 min
W garnku z grubym dnem rozgrzej masło.
Krok 2
3 min
Wyciśnij przez praskę czosnek, podsmaż.
Krok 3
5 min
Włóż pokrojoną w kostkę pierś kurczaka, smaż 2 min.
Krok 4
5 min
Zupę brokułową rozprowadź w 1/2 l zimnej wody, zalej zawartość garnka, gotuj 3-5 min. od momentu wrzenia. Przypraw Przyprawą w płynie i pieprzem.
Krok 5
5 min
Rozlej do miseczek, każdą porcję posyp pokruszonym serem, pestkami słonecznika (można je wcześniej uprażyć na suchej patelni) i grzankami (jak do sałatek).
Zupę brokułową przygotujesz w jedyne 20 minut! To zupa nie tylko zdrowa i smaczna, ale także niezwykle pożywna – to dzięki dodatkowi podsmażonej, soczystej piersi z kurczaka. Smak zupy brokułowej wzmocnisz, posypując całość startym serem gorgonzolą, a uroku dodasz jej, przyozdabiając pestkami słonecznika. Jeśli lubisz, wierzch zupy możesz także posypać grzankami. Zupa brokułowa z serem i słonecznikiem idealnie smakuje i skutecznie rozgrzewa zwłaszcza w chłodne, jesienne wieczory.
Komentarze 0