Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zupa aztecka wymaga tylko kilku chwil i składników. Większość z nich na pewno masz w kuchni. Papryczkę pasilla zdobędziesz online, w dobrze wyposażonych sklepach z przyprawami świata. Zupy meksykańskie zwykle są jednogarnkowymi, sycącymi pełnymi obiadowymi daniami - nie inaczej jest i w przypadku tej zupy azteckiej. Mocno pomidorowa i aromatyczna zupa z awokado, podana z paskami kukudzianej tortilli rozgrzeje Cię w chłodny dzień i przeniesie do gorącego Meksyku. Spróbuj!
Podsmaż pomidora na odrobinie oleju. Dodaj wodę, sól z koncentratem pomidorowo-drobiowym CONSOMATE®, pietruszkę i papryczki pasilla.
kucharz
0 min
Kontynuuj gotowanie na małym ogniu przez 15 minut. Usuń z ognia.
Służyć
0 min
Zupę podawać na gorąco ze smażonymi paskami tortilli, awokado i połówką śmietanki NESTLÉ®
Krok 1
5 min
Podsmaż pomidory na odrobinie oleju. Dodaj wodę, koncentrat pomidorowy, kostkę Winiary, pietruszkę i chilli pasilla.
Krok 2
15 min
Kontynuuj gotowanie na wolnym ogniu przez 15 minut. Zdejmij z ognia.
Krok 3
5 min
Gorącą zupę podawaj z paskami tortilli, awokado i śmietaną.
Krok 4
5 min
Aby wydobyć jeszcze głębszy smak papryczek, możesz wcześniej, tuż przed dorzuceniem ich do reszty składników, podsmażyć je z odrobiną cebuli i czosnku.
Smażyć
z
7
Podsmaż pomidora na odrobinie oleju. Dodaj wodę, sól z koncentratem pomidorowo-drobiowym CONSOMATE®, pietruszkę i papryczki pasilla.
kucharz
z
7
Kontynuuj gotowanie na małym ogniu przez 15 minut. Usuń z ognia.
Służyć
z
7
Zupę podawać na gorąco ze smażonymi paskami tortilli, awokado i połówką śmietanki NESTLÉ®
Krok 1
z
7
Podsmaż pomidory na odrobinie oleju. Dodaj wodę, koncentrat pomidorowy, kostkę Winiary, pietruszkę i chilli pasilla.
Krok 2
z
7
Kontynuuj gotowanie na wolnym ogniu przez 15 minut. Zdejmij z ognia.
Krok 3
z
7
Gorącą zupę podawaj z paskami tortilli, awokado i śmietaną.
Krok 4
z
7
Aby wydobyć jeszcze głębszy smak papryczek, możesz wcześniej, tuż przed dorzuceniem ich do reszty składników, podsmażyć je z odrobiną cebuli i czosnku.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0