Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ziemniaki obrać, pokroić w plasterki.
Wsypać do garnka i ugotować na pół miękko w osolonej wodzie.
Cebulę obrać i drobno posiekać.
Boczniaki umyć pod bieżącą wodą i pokroić w kostkę.
Na patelnię włozyć masło, rozgrzać.
Wsypać posiekaną cebulę.
Dodać boczniaki, podsmażyć. Doprawić do smaku przyprawą Ziarenka.
Na patelni rozgrzać smalec.
Wsypać półmiękkie ziemniaki. Smażyć, aż lekko się zarumienią.
Połączyć z boczniakami i cebulą. Doprawić solą i pieprzem, a na końcu ziarenkami.
Wymieszać i smażyć przez kilka minut.
Szczypiorek umyć i drobno posiekać.
Podsmażone ziemniaki przełożyć na talerze. Obficie posypać posiekanym szczypiorkiem, podawać.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0