Ziemniaki pieczone z masłem czosnkowym
36min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
4.85 g
Węglowodany
22.02 g
Tłuszcze
27.24 g
Wartość energetyczna
341.55 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
36 min
Krok 1
5 min
Ziemniaki dobrze wyszorować szczoteczką. Następnie każdy zawinąć dokładnie w folię aluminiową.
Krok 2
20 min
Ułożyć na blasze, wstawić do gorącego piekarnika. Piec, aż będą miękkie (sprawdzać widelcem).
Krok 3
10 min
Gdy ziemniaki się pieką, obrać czosnek, przepuścić przez praskę. Masło wcześniej wyjęte z lodówki rozetrzeć w misce. Dodać czosnek i drobno pokrojoną zieloną pietruszkę. Posolić i rozetrzeć tak, by otrzymać jednolitą masę.
Krok 4
1 min
Podajemy natychmiast. Ziemniaki można podać do pieczonego drobiu.
Ziemniaki pieczone z masełkiem czosnkowym i aromatyczną natką pietruszki to doskonałe danie na obiad. Smak pysznych i pożywnych ziemniaczków idealnie skomponuje się z pieczonym udkiem kurczaka i ulubioną sałatką. Ziemniaczki nie wymagają długiego czasu wykonania, a zaskoczą Cię wyjątkowym smakiem jak z ogniska!
Komentarze 0