Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ziemniaczane babeczki z boczkiem i pieczarkami

0
80 min
Łatwy

Składniki

-
8 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

100 g
Boczek wędzony
250 g
Pieczarki
1 kg
Ziemniaki
1 
Cebula
2 łyżek
Ketchup łagodny WINIARY
4 
Białko
50 g
Kasza manna
1 trochę
Sól

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
22.82 g
Tłuszcze
12.78 g
Wartość energetyczna
229.59 kcal
Białko
6.92 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

80 min
Krok 1
15 min
Boczek pokroić w kostkę, podsmażyć. Dodać oczyszczone i drobno pokrojone pieczarki. Przyprawić do smaku. Dusić kilka minut.
Krok 2
10 min
Ziemniaki oraz cebulę obrać, opłukać. Zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Odlać nadmiar soku. Połączyć z pieczarkami, ketchupem i kaszą.
Krok 3
10 min
Białka ubić na sztywną pianę, łyżką połączyć z ziemniaczaną masą. Przyprawić solą i pieprzem do smaku
Krok 4
45 min
Przełożyć do natłuszczonych silikonowych foremek. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec około 45 minut w temp.190 st. C.
Ziemniaczane babeczki z boczkiem i pieczarkami

Krok 1 z 4

Boczek pokroić w kostkę, podsmażyć. Dodać oczyszczone i drobno pokrojone pieczarki. Przyprawić do smaku. Dusić kilka minut.

Ziemniaczane babeczki z boczkiem i pieczarkami

Krok 2 z 4

Ziemniaki oraz cebulę obrać, opłukać. Zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Odlać nadmiar soku. Połączyć z pieczarkami, ketchupem i kaszą.

Ziemniaczane babeczki z boczkiem i pieczarkami

Krok 3 z 4

Białka ubić na sztywną pianę, łyżką połączyć z ziemniaczaną masą. Przyprawić solą i pieprzem do smaku

Ziemniaczane babeczki z boczkiem i pieczarkami

Krok 4 z 4

Przełożyć do natłuszczonych silikonowych foremek. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec około 45 minut w temp.190 st. C.

Takie babeczki cieszą zarówno oko jak i podniebienie. Najlepiej smakują z kwaśną śmietaną.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika