Ziemniaczane babeczki z boczkiem i pieczarkami
80min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
6.92 g
Węglowodany
22.82 g
Tłuszcze
12.78 g
Wartość energetyczna
229.59 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
80 min
Krok 1
15 min
Boczek pokroić w kostkę, podsmażyć. Dodać oczyszczone i drobno pokrojone pieczarki. Przyprawić do smaku. Dusić kilka minut.
Krok 2
10 min
Ziemniaki oraz cebulę obrać, opłukać. Zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Odlać nadmiar soku. Połączyć z pieczarkami, ketchupem i kaszą.
Krok 3
10 min
Białka ubić na sztywną pianę, łyżką połączyć z ziemniaczaną masą. Przyprawić solą i pieprzem do smaku
Krok 4
45 min
Przełożyć do natłuszczonych silikonowych foremek. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec około 45 minut w temp.190 st. C.
Takie babeczki cieszą zarówno oko jak i podniebienie. Najlepiej smakują z kwaśną śmietaną.
Komentarze 0