Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Takie babeczki cieszą zarówno oko jak i podniebienie. Najlepiej smakują z kwaśną śmietaną.
Przygotowanie
80 min
Krok 1
15 min
Boczek pokroić w kostkę, podsmażyć. Dodać oczyszczone i drobno pokrojone pieczarki. Przyprawić do smaku. Dusić kilka minut.
Krok 2
10 min
Ziemniaki oraz cebulę obrać, opłukać. Zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Odlać nadmiar soku. Połączyć z pieczarkami, ketchupem i kaszą.
Krok 3
10 min
Białka ubić na sztywną pianę, łyżką połączyć z ziemniaczaną masą. Przyprawić solą i pieprzem do smaku
Krok 4
45 min
Przełożyć do natłuszczonych silikonowych foremek. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec około 45 minut w temp.190 st. C.
Krok 1
z
4
Boczek pokroić w kostkę, podsmażyć. Dodać oczyszczone i drobno pokrojone pieczarki. Przyprawić do smaku. Dusić kilka minut.
Krok 2
z
4
Ziemniaki oraz cebulę obrać, opłukać. Zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Odlać nadmiar soku. Połączyć z pieczarkami, ketchupem i kaszą.
Krok 3
z
4
Białka ubić na sztywną pianę, łyżką połączyć z ziemniaczaną masą. Przyprawić solą i pieprzem do smaku
Krok 4
z
4
Przełożyć do natłuszczonych silikonowych foremek. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec około 45 minut w temp.190 st. C.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0