Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Żeberka z colą i powidłami

0
85 min
Łatwy

Składniki

-
6 6 servings
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 kg
Żeberka
1 kubek
Ketchup
250 g
Coca-cola
2 łyżek
Powidła śliwkowe
1 trochę
Pieprz czarny
1 trochę
Papryka
1 trochę
Majeranek
3 ząbków
Czosnek

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
32.62 g
Węglowodany
29.7 g
Tłuszcze
29.98 g
Wartość energetyczna
512.06 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

85 min
Krok 1
5 min
Żeberka pokrój na porcje.
Krok 2
5 min
Oprósz żeberka przyprawą ZIARENKA SMAKU, pieprzem, papryką, majerankiem i czosnkiem.
Krok 3
5 min
Ułóż żeberka w naczyniu do zapiekania.
Krok 4
5 min
Keczup, colę i powidła wymieszaj. Zalej nimi przygotowane żeberka.
Krok 5
60 min
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 st.C i piecz 60-70 minut.
Krok 6
5 min
Podawaj z frytkami.
Żeberka z colą i powidłami

Krok 1 z 6

Żeberka pokrój na porcje.

Żeberka z colą i powidłami

Krok 2 z 6

Oprósz żeberka przyprawą ZIARENKA SMAKU, pieprzem, papryką, majerankiem i czosnkiem.

Żeberka z colą i powidłami

Krok 3 z 6

Ułóż żeberka w naczyniu do zapiekania.

Żeberka z colą i powidłami

Krok 4 z 6

Keczup, colę i powidła wymieszaj. Zalej nimi przygotowane żeberka.

Żeberka z colą i powidłami

Krok 5 z 6

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 st.C i piecz 60-70 minut.

Żeberka z colą i powidłami

Krok 6 z 6

Podawaj z frytkami.

Przebojowe żeberka z colą i powidłami z pewnością podbiją serca smakoszy - tym bardziej, że robi się je szybko, prosto i od razu wstawia do gorącego piekarnika. Cały sekret smaku tkwi w kompozycji aromatycznych przypraw Ziarenka Smaku uniwersalne WINIARY, papryka, czosnek, majeranek) i specjalnego sosu do pieczenia. A sos (z coli, keczupu i powideł śliwkowych) - palce lizać! Podajemy ze świeżą bagietką do wyjadania sosu oraz miską kolorowych sałat do pochrupania.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika