Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Do dużej miski dodajemy jajaka i mąkę. Ugniatamy ciasto.
Ciasto cieńko rozwałkowujemy i pozostawiamy do lekkiego przeschnięcia. Natępnie Zwijamy w roladkę i kroimy w paseczki.
Gotujemy w wodzie z olejem do czasu wypłynięcia.
Po ugotowaniu odcedzamy.
Makaron wykładamy na przyszykowaną blaszkę i posypujemy go cukrami.
Jabłka kroimy w cienkie paseczki i wykładamy na makaron. Następnie pokrywamy je cynamonem i cukrem.
Następnie przykrywamy jabłka ostanią warstwą makaronu.
Na makaron rozkładamy kawałki margaryny.
Pieczemy przez ok. 90 minut w 180 stopniach.
Po około godzinie przewracamy blaszkę na drugą stronę.
Upieczony makaron ma kolor złocisty, a jabłka są miękkie.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0