Zapiekany makaron z jabłkami i cynamonem
2 godz 18 min
Łatwy
2
opakowań
6
Jajko
750
g
Mąka pszenna
1
kg
3
łyżeczek
Cynamon
4
łyżek
Cukier
70
g
Margaryna
.
Wartości odżywcze
Białko
17.48 g
Węglowodany
94.51 g
Tłuszcze
13.15 g
Wartość energetyczna
536.63 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
138 min
Krok 1
5 min
Do dużej miski dodajemy jajaka i mąkę. Ugniatamy ciasto.
Krok 2
15 min
Ciasto cieńko rozwałkowujemy i pozostawiamy do lekkiego przeschnięcia. Natępnie Zwijamy w roladkę i kroimy w paseczki.
Krok 3
5 min
Gotujemy w wodzie z olejem do czasu wypłynięcia.
Krok 4
1 min
Po ugotowaniu odcedzamy.
Krok 5
3 min
Makaron wykładamy na przyszykowaną blaszkę i posypujemy go cukrami.
Krok 6
10 min
Jabłka kroimy w cienkie paseczki i wykładamy na makaron. Następnie pokrywamy je cynamonem i cukrem.
Krok 7
1 min
Następnie przykrywamy jabłka ostanią warstwą makaronu.
Krok 8
3 min
Na makaron rozkładamy kawałki margaryny.
Krok 9
90 min
Pieczemy przez ok. 90 minut w 180 stopniach.
Krok 10
3 min
Po około godzinie przewracamy blaszkę na drugą stronę.
Krok 11
2 min
Upieczony makaron ma kolor złocisty, a jabłka są miękkie.
Zapiekany makaron z jabłkami i cynamonem to niezwykle proste danie, które nie wymaga dużo pracy. Posiłek możesz podać jako pożywny deser lub obiad dla całej rodziny. Pyszne połączenie soczystych, lekkich jabłek z domowym makaronem i aromatycznym cynamonem tworzy idealną całość. Czego chcieć więcej? Wykonaj potrawę już dziś w Swoim domu!
Komentarze 0