Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Wołowina z pieczarkami

(0)
2 godz 29 min
Łatwy
Winiary winiary.pl
Od ponad 80 lat ułatwiamy przygotowywanie smakowitych dań w Twojej kuchni. Jesteśmy zawsze pod ręką! Nasze produkty pomagają w przygotowaniu zarówno polskich, tradycyjnych dań, jak i zaskakujących, nowoczesnych potraw inspirowanych kuchniami świata. Z nami gotujesz pysznie, sprytnie i mądrze: bez marnowania składników czy produktów. Zaproś nas do swojego rodzinnego stołu!
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

300  g
Wołowina na pieczeń
200  g
Pieczarki
3  płaskich łyżek
Olej
1 
Cebula
3 
Ogórki konserwowe
1  łyżeczka
Musztarda stołowa
3  łyżek
Śmietana 30%

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
20.76 g
Węglowodany
4.56 g
Tłuszcze
13.99 g
Wartość energetyczna
221.44 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

149 min
Krok 1
20 min
Mięso pokrój w cienkie paseczki i podsmaż na oleju.
Krok 2
15 min
Cebulę i pieczarki oczyść, następnie cebulę posiekaj, a pieczarki przekrój na ćwiartki.
Krok 3
12 min
Do mięsa dodaj cebulę i pieczarki, i smaż przez chwilę.
Krok 4
5 min
Wlej do mięsa 500 ml wrzącej wody i wsyp zawartość opakowania WINIARY POMYSŁ NA... gulasz, a następnie rozprowadź dokładnie.
Krok 5
90 min
Duś na małym ogniu około 90 minut.
Krok 6
5 min
Na koniec dodaj ogórki pokrojone w paseczki, musztardę i śmietanę.
Krok 7
2 min
Podawaj z kaszą.
Wołowina z pieczarkami

Krok 1 z 7

Mięso pokrój w cienkie paseczki i podsmaż na oleju.

Wołowina z pieczarkami

Krok 2 z 7

Cebulę i pieczarki oczyść, następnie cebulę posiekaj, a pieczarki przekrój na ćwiartki.

Wołowina z pieczarkami

Krok 3 z 7

Do mięsa dodaj cebulę i pieczarki, i smaż przez chwilę.

Wołowina z pieczarkami

Krok 4 z 7

Wlej do mięsa 500 ml wrzącej wody i wsyp zawartość opakowania WINIARY POMYSŁ NA... gulasz, a następnie rozprowadź dokładnie.

Wołowina z pieczarkami

Krok 5 z 7

Duś na małym ogniu około 90 minut.

Wołowina z pieczarkami

Krok 6 z 7

Na koniec dodaj ogórki pokrojone w paseczki, musztardę i śmietanę.

Wołowina z pieczarkami

Krok 7 z 7

Podawaj z kaszą.

W gulaszu najważniejsze jest mięso, dlatego wybierz dobry kawałek wołowiny na pieczeń i samodzielnie podziel go na małe kawałki. Gulasz wołowy z pieczarkami i cebulą przygotujesz łatwo z pomocą POMYSŁU NA... Gulasz WINIARY, a dla podkręcenia smaku dodaj pod koniec odrobinę musztardy. Taka wołowina, podana z ogórkami konserwowymi i kaszą, szybko stanie się ulubionym obiadem całej rodziny!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha