Wołowina z pieczarkami
2 godz 29 min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
20.76 g
Węglowodany
4.56 g
Tłuszcze
13.99 g
Wartość energetyczna
221.44 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
149 min
Krok 1
20 min
Mięso pokrój w cienkie paseczki i podsmaż na oleju.
Krok 2
15 min
Cebulę i pieczarki oczyść, następnie cebulę posiekaj, a pieczarki przekrój na ćwiartki.
Krok 3
12 min
Do mięsa dodaj cebulę i pieczarki, i smaż przez chwilę.
Krok 4
5 min
Wlej do mięsa 500 ml wrzącej wody i wsyp zawartość opakowania WINIARY POMYSŁ NA... gulasz, a następnie rozprowadź dokładnie.
Krok 5
90 min
Duś na małym ogniu około 90 minut.
Krok 6
5 min
Na koniec dodaj ogórki pokrojone w paseczki, musztardę i śmietanę.
Krok 7
2 min
Podawaj z kaszą.
W gulaszu najważniejsze jest mięso, dlatego wybierz dobry kawałek wołowiny na pieczeń i samodzielnie podziel go na małe kawałki. Gulasz wołowy z pieczarkami i cebulą przygotujesz łatwo z pomocą POMYSŁU NA... Gulasz WINIARY, a dla podkręcenia smaku dodaj pod koniec odrobinę musztardy. Taka wołowina, podana z ogórkami konserwowymi i kaszą, szybko stanie się ulubionym obiadem całej rodziny!
Komentarze 0