Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Wołowina z pieczarkami

0
147 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 paczka
300 g
Wołowina
200 g
Pieczarki
3 płaskich łyżek
Oliwa z oliwek
1 
Cebula
3 
Ogórki marynowane
1 łyżeczka
Musztarda
3 płaskich łyżek
Śmietana 36%

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

147 min
Krok 1
10 min
Mięso pokrój w cienkie paseczki i podsmaż na oleju.
Krok 2
15 min
Cebulę i pieczarki oczyść, następnie cebulę posiekaj, a pieczarki przekrój na ćwiartki.
Krok 3
5 min
Do mięsa dodaj cebulę i pieczarki, i smaż przez chwilę.
Krok 4
5 min
Wlej do mięsa 500 ml wrzącej wody i wsyp zawartość opakowania WINIARY POMYSŁ NA... gulasz, a następnie rozprowadź dokładnie.
Krok 5
0 min
Duś na małym ogniu około 90 minut.
Krok 6
5 min
Na koniec dodaj ogórki pokrojone w paseczki, musztardę i śmietanę.
Krok 7
2 min
Podawaj z kaszą.
Wołowina z pieczarkami

Krok 1 z 7

Mięso pokrój w cienkie paseczki i podsmaż na oleju.

Wołowina z pieczarkami

Krok 2 z 7

Cebulę i pieczarki oczyść, następnie cebulę posiekaj, a pieczarki przekrój na ćwiartki.

Wołowina z pieczarkami

Krok 3 z 7

Do mięsa dodaj cebulę i pieczarki, i smaż przez chwilę.

Wołowina z pieczarkami

Krok 4 z 7

Wlej do mięsa 500 ml wrzącej wody i wsyp zawartość opakowania WINIARY POMYSŁ NA... gulasz, a następnie rozprowadź dokładnie.

Wołowina z pieczarkami

Krok 5 z 7

Duś na małym ogniu około 90 minut.

Wołowina z pieczarkami

Krok 6 z 7

Na koniec dodaj ogórki pokrojone w paseczki, musztardę i śmietanę.

Wołowina z pieczarkami

Krok 7 z 7

Podawaj z kaszą.

W gulaszu najważniejsze jest mięso,
dlatego wybierz dobry kawałek wołowiny na pieczeń i samodzielnie podziel go na małe kawałki. Gulasz wołowy z pieczarkami i cebulą przygotujesz łatwo z pomocą POMYSŁU NA... Gulasz WINIARY, a dla podkręcenia smaku dodaj pod koniec odrobinę musztardy. Taka wołowina, podana z ogórkami konserwowymi i kaszą, szybko stanie się ulubionym obiadem całej rodziny!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika