Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Wołowina z pieczarkami
Dodaj do CookBook

Wołowina z pieczarkami

(0)
2 godz 29 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Marta1819
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
WINIARY POMYSŁ NA... gulasz paprykowy
300  g
Wołowina na pieczeń
200  g
Pieczarki
3  płaskich łyżek
Olej
1 
Cebula
3 
Ogórki konserwowe
1  łyżeczka
Musztarda stołowa
3  łyżek
Śmietana 30%
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
4.6 g
Wartość energetyczna
221.4 kcal
Tłuszcze
14 g
Białko
20.8 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
W gulaszu najważniejsze jest mięso, dlatego wybierz dobry kawałek wołowiny na pieczeń i samodzielnie podziel go na małe kawałki. Gulasz wołowy z pieczarkami i cebulą przygotujesz łatwo z pomocą POMYSŁU NA... Gulasz WINIARY, a dla podkręcenia smaku dodaj pod koniec odrobinę musztardy. Taka wołowina, podana z ogórkami konserwowymi i kaszą, szybko stanie się ulubionym obiadem całej rodziny!

Przygotowanie

149 min
  • Krok 1

    20 min
    Mięso pokrój w cienkie paseczki i podsmaż na oleju.
  • Krok 2

    15 min
    Cebulę i pieczarki oczyść, następnie cebulę posiekaj, a pieczarki przekrój na ćwiartki.
  • Krok 3

    12 min
    Do mięsa dodaj cebulę i pieczarki, i smaż przez chwilę.
  • Krok 4

    5 min
    Wlej do mięsa 500 ml wrzącej wody i wsyp zawartość opakowania WINIARY POMYSŁ NA... gulasz, a następnie rozprowadź dokładnie.
  • Krok 5

    90 min
    Duś na małym ogniu około 90 minut.
  • Krok 6

    5 min
    Na koniec dodaj ogórki pokrojone w paseczki, musztardę i śmietanę.
  • Krok 7

    2 min
    Podawaj z kaszą.
Wołowina z pieczarkami

Krok 1 z 7

Mięso pokrój w cienkie paseczki i podsmaż na oleju.

Wołowina z pieczarkami

Krok 2 z 7

Cebulę i pieczarki oczyść, następnie cebulę posiekaj, a pieczarki przekrój na ćwiartki.

Wołowina z pieczarkami

Krok 3 z 7

Do mięsa dodaj cebulę i pieczarki, i smaż przez chwilę.

Wołowina z pieczarkami

Krok 4 z 7

Wlej do mięsa 500 ml wrzącej wody i wsyp zawartość opakowania WINIARY POMYSŁ NA... gulasz, a następnie rozprowadź dokładnie.

Wołowina z pieczarkami

Krok 5 z 7

Duś na małym ogniu około 90 minut.

Wołowina z pieczarkami

Krok 6 z 7

Na koniec dodaj ogórki pokrojone w paseczki, musztardę i śmietanę.

Wołowina z pieczarkami

Krok 7 z 7

Podawaj z kaszą.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Grzyby
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Poniżej 300 kcal
  • Przyjazny dla Keto
  • Śmietana
  • Warzywa
  • Z mięsem
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Tradycyjny przepis na zupę strogonow z wołowiną

    Tradycyjny przepis na zupę strogonow z wołowiną

    47 min Średni
  • Makaron ryżowy teriyaki z wołowiną i brokułami

    Makaron ryżowy teriyaki z wołowiną i brokułami

    15 min Łatwy
  • Wołowina po burgundzku

    Wołowina po burgundzku

    2 godz 26 min Średni
  • Wołowina po tajsku

    Wołowina po tajsku

    35 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu