Zupy często goszczą na Twoim stole, ale czasami brakuje Ci na nie pomysłu? Mamy na to sposób! Zobacz pomysły na klasyczne zupy, chłodniki czy zupy-kremy z nutą egzotyki, które zaskoczą Twoich bliskich.
Wejdź razem z nami do świata smacznych, kolorowych i aromatycznych zup na każdy dzień!
Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów Zachowaj sprawdzone przepisy Oszczędzaj czas
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
W końcu jest! Wyczekana! Wiosna za oknem i na talerzu. W zupie nie mogło zabraknąć botwiny, na którą sezon trwa krótko i uważam, że powinien być wykorzystany do ostatniego listka i najmniejszej bulwy buraczka.
Przygotowanie
65 min
Krok 1
15 min
Cebulę i ziemniaki obrać. Marchewki być może wystarczy jedynie umyć z ziemi.
Krok 2
5 min
Botwinę, brokuła i cukinię dokładnie umyć.
Krok 3
10 min
Cebulę drobno posiekać, marchewki pokroić w plasterki, ziemniaki w kostkę. Botwinę posiekać, brokuła podzielić na mniejsze różyczki, cukinie pokroić w półksiężyce.
Krok 4
5 min
Na dnie dużego garnka rozgrzać olej, zeszklić na nim cebulę ze szczyptą soli.
Krok 5
15 min
Dodać marchewkę, ziemniaki, wędzoną paprykę i gałkę muszkatołową. Całość krótko podsmażyć i zalać połową bulionu. Gotować przez ok. 10 minut na wolnym ogniu.
Krok 6
10 min
Po upływie 10 minut, dodać botwinę, różyczki brokuła oraz cukinię. Dolać resztę bulionu i gotować przez kolejne 10 minut - aż warzywa zmiękną.
Krok 7
5 min
Na koniec zabielić zupę śmietaną i doprawić obficie solą oraz pieprzem.
Krok 1
z
7
Cebulę i ziemniaki obrać. Marchewki być może wystarczy jedynie umyć z ziemi.
Krok 2
z
7
Botwinę, brokuła i cukinię dokładnie umyć.
Krok 3
z
7
Cebulę drobno posiekać, marchewki pokroić w plasterki, ziemniaki w kostkę. Botwinę posiekać, brokuła podzielić na mniejsze różyczki, cukinie pokroić w półksiężyce.
Krok 4
z
7
Na dnie dużego garnka rozgrzać olej, zeszklić na nim cebulę ze szczyptą soli.
Krok 5
z
7
Dodać marchewkę, ziemniaki, wędzoną paprykę i gałkę muszkatołową. Całość krótko podsmażyć i zalać połową bulionu. Gotować przez ok. 10 minut na wolnym ogniu.
Krok 6
z
7
Po upływie 10 minut, dodać botwinę, różyczki brokuła oraz cukinię. Dolać resztę bulionu i gotować przez kolejne 10 minut - aż warzywa zmiękną.
Krok 7
z
7
Na koniec zabielić zupę śmietaną i doprawić obficie solą oraz pieprzem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0