Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Brokuła dzielimy na różyczki, płuczemy.
Marchewkę i ziemniaki obieramy, kroimy w talarki.
Cebulę obieramy, kroimy w kostkę, szklimy na oliwie w rondlu o grubym dnie.
Do zeszklonej cebulki dodajemy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, chwilę smażymy, aż uwolni swój aromat.
Dodajemy talarki marchewki, chwilę przesmażamy.
Dodajemy ziemniaki i różyczki brokuła, podlewamy całość wodą tak, aby przykryła warzywa, zagotowujemy, gotujemy 5 minut.
W tym czasie w 0,3 l wody rozprowadzamy zawartość torebki z Zupą Jarzynową Nasza Specjalność Winiary, dodajemy do rondla, gotujemy 10 minut, od czasu do czasu mieszając.
Do wysokiego naczynia przelewamy 2 chochle zupy, dodajemy serek topiony, miksujemy, dodajemy z powrotem do garnka z zupą.
Do zupy dodajemy śmietankę, doprawiamy zupę sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
Zupę brokułową podajemy udekorowaną listkami tymianku lub innymi ulubionymi ziołami.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0