Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Warzywa nadziewane mięsnym bukietem smaków

0
75 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

500 g
Szynka mielona
2 płaskich łyżek
Oliwa z oliwek
1 
Cebula
0.5 
Papryka czerwona
2 ząbków
Czosnek
250 ml
Przecier pomidorowy
250 ml
Woda
1 łyżeczka
Oregano
1 łyżeczka
Bazylia świeża
0.5 łyżeczka
Papryka ostra
1 Płaska łyżka
Pietruszka
150 g
Kukurydza Konserwowa
150 g
Zielony groszek
1 trochę
Cukier
1 
Papryka czerwona
150 g
Ser edamski
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
1 
Cukinia
1 trochę
Pomidory
1 trochę
Pieczarki

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
28.75 g
Białko
36.01 g
Wartość energetyczna
636.46 kcal
Tłuszcze
42.45 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

75 min
Krok 1
10 min
Mięso obsmaż na rozgrzanej patelni z dodatkiem tłuszczu, aż będzie rumiane.
Krok 2
10 min
Dodaj posiekaną drobno cebulę i smaż aż będzie miękka.
Krok 3
2 min
Paprykę pokrój w kostkę, a czosnek posiekaj, dodaj na patelnie.
Krok 4
1 min
Dodaj przecier pomidorowy oraz 250 ml wody.
Krok 5
2 min
Dodaj przyprawy, Kostkę Mięsną WINIARY, kukurydzę oraz groszek.
Krok 6
10 min
Całość duś ok. 10 minut . Na końcu dopraw solą, pieprzem, cukrem oraz natką pietruszki.
Krok 7
5 min
Pozostałe warzywa przygotuj do faszerowania – umyj i wydrąż.
Krok 8
5 min
Przygotowane warzywa napełnij farszem i posyp startym żółtym serem.
Krok 9
30 min
Zapiekaj w piekarniku rozgrzanym do 200°C przez ok. 30 – 45 minut.
Krok 10
0 min
Wskazówka: W przypadku pieczenia papryk, aby uprościć sobie pracę. Wystarczy mieszać wszystkie składniki farszu na „surowo” i tak przygotowanym nadzieniem wypełnić wydrążone papryki. Całość zapiekamy w 180°C przez ok. 40 – 50 minut.
Warzywa nadziewane mięsnym bukietem smaków

Krok 1 z 10

Mięso obsmaż na rozgrzanej patelni z dodatkiem tłuszczu, aż będzie rumiane.

Warzywa nadziewane mięsnym bukietem smaków

Krok 2 z 10

Dodaj posiekaną drobno cebulę i smaż aż będzie miękka.

Warzywa nadziewane mięsnym bukietem smaków

Krok 3 z 10

Paprykę pokrój w kostkę, a czosnek posiekaj, dodaj na patelnie.

Warzywa nadziewane mięsnym bukietem smaków

Krok 4 z 10

Dodaj przecier pomidorowy oraz 250 ml wody.

Warzywa nadziewane mięsnym bukietem smaków

Krok 5 z 10

Dodaj przyprawy, Kostkę Mięsną WINIARY, kukurydzę oraz groszek.

Warzywa nadziewane mięsnym bukietem smaków

Krok 6 z 10

Całość duś ok. 10 minut . Na końcu dopraw solą, pieprzem, cukrem oraz natką pietruszki.

Warzywa nadziewane mięsnym bukietem smaków

Krok 7 z 10

Pozostałe warzywa przygotuj do faszerowania – umyj i wydrąż.

Warzywa nadziewane mięsnym bukietem smaków

Krok 8 z 10

Przygotowane warzywa napełnij farszem i posyp startym żółtym serem.

Warzywa nadziewane mięsnym bukietem smaków

Krok 9 z 10

Zapiekaj w piekarniku rozgrzanym do 200°C przez ok. 30 – 45 minut.

Warzywa nadziewane mięsnym bukietem smaków

Krok 10 z 10

Wskazówka: W przypadku pieczenia papryk, aby uprościć sobie pracę. Wystarczy mieszać wszystkie składniki farszu na „surowo” i tak przygotowanym nadzieniem wypełnić wydrążone papryki. Całość zapiekamy w 180°C przez ok. 40 – 50 minut.

Warzywa nadziewane mięsnym bukietem smaków to pomysł na faszerowane warzywa, czyli kolorowy obiad pełen witamin, ale także wartości płynących z dodatku pożywnego mięsa mielonego. Mięso podsmażamy na rumiano, dodajemy do niego przecier pomidorowy i warzywa, a całość dusimy, aż do „wyciągnięcia” z farszu najlepszych smaków i aromatów. Tak przygotowanym nadzieniem faszerujemy ulubione warzywa, na przykład cukinię, kabaczek czy pieczarki. Warzywa nadziewane mięsnym bukietem smaków posypujemy startym żółtym serem i cieszymy tak oczy, jak i podniebienia.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika