Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Udka z kurczaka faszerowane pieczarkami i papryką

0
90 min
Łatwy

Składniki

-
2 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 
Udo kurczaka
1 
Por mały
10 dag
Pieczarki
0.5 
Papryka czerwona
1 ząbek
Czosnek
2 liści
Kapusta pekińska
1 łyżka
Masło
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz
1 trochę
Papryka Ostra
2 łyżek
Olej

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
467.83 kcal
Węglowodany
12.56 g
Białko
21.56 g
Tłuszcze
37.62 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

90 min
Krok 1
10 min
Na rozgrzanym maśle podsmażyć pokrojony por, pieczarki, paprykę i kapustę pekińską. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 2
15 min
Udka z kurczaka umyć, osuszyć, usunąć kości, mięso zbić tłuczkiem. Natrzeć solą, pieprzem i zmiażdżonym czosnkiem
Krok 3
5 min
Na płaty mięsa nałożyć przygotowany zimny farsz.
Krok 4
10 min
Mięso z farszem złożyć i spiąć wykałaczkami. Oprószyć mieloną papryką, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, skropić olejem. Naczynie przykryć folią spożywczą, wstawić do piekarnika.
Krok 5
50 min
Piec w temp 190 stopni około 45-50 minut. Po upływie pół godziny usunąć folię, polać mięso powstałym sosem, pozostawić do zrumienienia.
Udka z kurczaka faszerowane pieczarkami i papryką

Krok 1 z 5

Na rozgrzanym maśle podsmażyć pokrojony por, pieczarki, paprykę i kapustę pekińską. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Udka z kurczaka faszerowane pieczarkami i papryką

Krok 2 z 5

Udka z kurczaka umyć, osuszyć, usunąć kości, mięso zbić tłuczkiem. Natrzeć solą, pieprzem i zmiażdżonym czosnkiem

Udka z kurczaka faszerowane pieczarkami i papryką

Krok 3 z 5

Na płaty mięsa nałożyć przygotowany zimny farsz.

Udka z kurczaka faszerowane pieczarkami i papryką

Krok 4 z 5

Mięso z farszem złożyć i spiąć wykałaczkami. Oprószyć mieloną papryką, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, skropić olejem. Naczynie przykryć folią spożywczą, wstawić do piekarnika.

Udka z kurczaka faszerowane pieczarkami i papryką

Krok 5 z 5

Piec w temp 190 stopni około 45-50 minut. Po upływie pół godziny usunąć folię, polać mięso powstałym sosem, pozostawić do zrumienienia.

Pomysł na kurczaka w zupełnie nowej odsłonie! Udka z kurczaka rozbijamy tłuczkiem, a następnie nacieramy solą, pieprzem i czosnkiem, i faszerujemy pyszną mieszanką z podsmażanych pieczarek, kapusty pekińskiej, papryki i pora. Udka z kurczaka zwijamy w roladki, spinamy wykałaczkami i pieczemy w naczyniu żaroodpornym. Pieczonego kurczaka faszerowanego podawaj z ulubionymi dodatkami, na przykład ziemniaczkami i surówką.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika