Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Udka w sosie warzywno-pieczarkowym

0
67 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 
Udo kurczaka
2 łyżek
Olej
2 
Marchewka
4 
Pieczarki
1 
Papryka zielona
1 łyżeczka
Mąka
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
10.47 g
Węglowodany
5.71 g
Wartość energetyczna
214.04 kcal
Tłuszcze
16.64 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

67 min
Krok 1
5 min
Mięso posól i oprósz pieprzem.
Krok 2
30 min
Smaż na rozgrzanym oleju przez około 30 minut.
Krok 3
5 min
Warzywa i pieczarki oczyść.
Krok 4
3 min
Kostkę Bulionu drobiowego z liściem laurowym i zielem angielskim WINIARY rozpuść w 0,5 l wrzącej wody.
Krok 5
5 min
Marchew pokrój w plasterki, pieczarki w ćwiartki, a paprykę w kostkę i dodaj do mięsa.
Krok 6
15 min
Podlej Bulionem i duś razem 10-15 minut.
Krok 7
3 min
Sos zagęść łyżeczką mąki rozprowadzonej w 100 ml wody lub śmietanki.
Krok 8
1 min
Podawaj z ryżem.
Udka w sosie warzywno-pieczarkowym

Krok 1 z 8

Mięso posól i oprósz pieprzem.

Udka w sosie warzywno-pieczarkowym

Krok 2 z 8

Smaż na rozgrzanym oleju przez około 30 minut.

Udka w sosie warzywno-pieczarkowym

Krok 3 z 8

Warzywa i pieczarki oczyść.

Udka w sosie warzywno-pieczarkowym

Krok 4 z 8

Kostkę Bulionu drobiowego z liściem laurowym i zielem angielskim WINIARY rozpuść w 0,5 l wrzącej wody.

Udka w sosie warzywno-pieczarkowym

Krok 5 z 8

Marchew pokrój w plasterki, pieczarki w ćwiartki, a paprykę w kostkę i dodaj do mięsa.

Udka w sosie warzywno-pieczarkowym

Krok 6 z 8

Podlej Bulionem i duś razem 10-15 minut.

Udka w sosie warzywno-pieczarkowym

Krok 7 z 8

Sos zagęść łyżeczką mąki rozprowadzonej w 100 ml wody lub śmietanki.

Udka w sosie warzywno-pieczarkowym

Krok 8 z 8

Podawaj z ryżem.

Aby udka w sosie warzywno-pieczarkowym nabrały wyrazistego smaku, nie można zrezygnować z kluczowego składnika, jakim jest Bulion drobiowy z liściem laurowym i zielem angielskim Winiary, w którym dusi się warzywa i mięso. Dobrze wysmażone udka na patelni mają chrupką skórkę i miękkie, delikatne mięso. Składniki przesiąkają smakiem i aromatem bulionu z przyprawami, dzięki czemu udka w sosie pieczarkowym poruszają wszechstronnie kubki smakowe.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika