Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Truskawkowa tęcza

0
375 min
Łatwy

Składniki

-
6 6 servings
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

3 pakietów
Galaretka truskawkowy smak WINIARY
600 ml
Śmietanka 30%
7 kawałków
Bezy
1 porcja
Truskawki
1 trochę
Mięta

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
4.16 g
Wartość energetyczna
353.6 kcal
Tłuszcze
30.19 g
Węglowodany
16.6 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

375 min
Krok 1
120 min
Jedną Galaretkę o smaku truskawkowym WINIARY przygotuj według przepisu na opakowaniu – na bazie wody. Rozlej do 6 dużych szklanek i pozostaw do zastygnięcia.
Krok 2
120 min
Następnie przygotuj kolejną galaretkę, tym razem rozpuszczając ją w gorącej mieszance, składającej się z 200 ml wody i 200 ml śmietanki. Po ostygnięciu rozlej ją do szklanek z pierwszą warstwą zastygniętej galaretki i ponownie zostaw do zastygnięcia.
Krok 3
120 min
Przygotuj ostatnią galaretkę na bazie 400 ml śmietanki. Po ostygnięciu dolej do szklanek i schłodź jeszcze raz całość, do momentu zastygnięcia.
Krok 4
5 min
Przed podaniem udekoruj desery bitą śmietaną, skruszonymi bezikami i świeżymi truskawkami lub innymi owocami. Możesz dodać również listki świeżej mięty, startą czekoladę lub posypkę do deserów, którą akurat masz w domu.
Truskawkowa tęcza

Krok 1 z 4

Jedną Galaretkę o smaku truskawkowym WINIARY przygotuj według przepisu na opakowaniu – na bazie wody. Rozlej do 6 dużych szklanek i pozostaw do zastygnięcia.

Truskawkowa tęcza

Krok 2 z 4

Następnie przygotuj kolejną galaretkę, tym razem rozpuszczając ją w gorącej mieszance, składającej się z 200 ml wody i 200 ml śmietanki. Po ostygnięciu rozlej ją do szklanek z pierwszą warstwą zastygniętej galaretki i ponownie zostaw do zastygnięcia.

Truskawkowa tęcza

Krok 3 z 4

Przygotuj ostatnią galaretkę na bazie 400 ml śmietanki. Po ostygnięciu dolej do szklanek i schłodź jeszcze raz całość, do momentu zastygnięcia.

Truskawkowa tęcza

Krok 4 z 4

Przed podaniem udekoruj desery bitą śmietaną, skruszonymi bezikami i świeżymi truskawkami lub innymi owocami. Możesz dodać również listki świeżej mięty, startą czekoladę lub posypkę do deserów, którą akurat masz w domu.

Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika