Tort kanapkowy z tortilli z łososiem
52min
Średni
1 słoik
12
Tortilla
1
Papryka czerwona
1
Papryka zielona
1
Papryka żółta
200 g
Łosoś wędzony
300 g
Twarożek kanapkowy
1 trochę
Koperek
10 plastrów
Ogórek
1 trochę
Szparagi
1 trochę
Bób gotowany
10 plastrów
Cukinia
1 trochę
Koperek
1 trochę
Jajka przepiórcze
2
Rzodkiewka
.
Wartości odżywcze
Białko
9.66 g
Węglowodany
15.71 g
Tłuszcze
11.73 g
Wartość energetyczna
204.07 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
52 min
Krok 1
10 min
Pieczemy i obieramy paprykę. Kroimy ją w paski
Krok 2
5 min
Część ziół siekamy – pozostałe zostawiamy do dekoracji
Krok 3
3 min
Placki opiekamy na patelni aby stały się bardziej chrupkie
Krok 4
2 min
Placek smarujemy twarożkiem i przykrywamy kolejnym
Krok 5
3 min
Wierzch smarujemy majonezem, posypujemy ziołami i układamy łososia, przykrywamy kolejnym
Krok 6
2 min
Wierzch smarujemy twarożkiem i posypujemy kolorową papryką, przykrywamy kolejnym
Krok 7
5 min
Całość powtarzamy aż uzyskamy zgrabny stos
Krok 8
2 min
Tort z wierzchu smarujemy odrobiną majonezu
Krok 8
5 min
Warzywa kroimy w plasterki a część przy pomocy obieraczki do warzyw w długie paski
Krok 10
10 min
Jajka gotujemy i obieramy
Krok 11
5 min
Tort dekorujemy warzywami, jajkami oraz ziołami
Efektowny tort kanapkowy z tortilli z łososiem oraz dodatkiem Majonezu lekkiego Winiary to idealna propozycja na lato.
Zachęcamy do spróbowania także przepisu na Miskę smaku z kapustą i orzechowym sosem z wykorzystaniem Majonezu lekkiego WINIARY.
Komentarze 0