Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tiramisu w pucharkach

0
2 godz 40 min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest Winiary.pl
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
8 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1  opakowanie
4 
Żółtko
150  g
Cukier
500  g
Serek śmietankowy
500  ml
Śmietana 30%
1  szklanka
Kawa NESCAFÉ Classic
100  g
Biszkopt
1  tabliczka
Czekolada deserowa

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
10.54 g
Węglowodany
53.3 g
Tłuszcze
46.93 g
Wartość energetyczna
627.87 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

160 min
Krok 1
10 min
Żółtka utrzyj z cukrem i Cukrem wanilinowym, dodaj serek.
Krok 2
10 min
Śmietanę ubij i połącz z masą jajeczno-serową.
Krok 3
5 min
Przygotuj biszkopty, mocząc je delikatnie w kawie.
Krok 4
5 min
W pucharkach układaj warstwowo: biszkopty moczone w kawie, część masy, posypkę z czekolady, biszkopty moczone w kawie i masę.
Krok 5
5 min
Czekoladę zetrzyj na tarce o drobnych oczkach.
Krok 6
5 min
Desery posyp czekoladą. Odstaw do lodówki na 2 godziny.
Tiramisu w pucharkach

Krok 1 z 6

Żółtka utrzyj z cukrem i Cukrem wanilinowym, dodaj serek.

Tiramisu w pucharkach

Krok 2 z 6

Śmietanę ubij i połącz z masą jajeczno-serową.

Tiramisu w pucharkach

Krok 3 z 6

Przygotuj biszkopty, mocząc je delikatnie w kawie.

Tiramisu w pucharkach

Krok 4 z 6

W pucharkach układaj warstwowo: biszkopty moczone w kawie, część masy, posypkę z czekolady, biszkopty moczone w kawie i masę.

Tiramisu w pucharkach

Krok 5 z 6

Czekoladę zetrzyj na tarce o drobnych oczkach.

Tiramisu w pucharkach

Krok 6 z 6

Desery posyp czekoladą. Odstaw do lodówki na 2 godziny.

Tiramisu chyba nikomu nie trzeba przedstawiać – to prawdziwy przebój wśród deserów. Tę ikonę kuchni włoskiej przyrządzamy w tradycyjny sposób – najpierw przygotowujemy masę jajeczno-serową ze śmietanką, a następnie biszkopty, które moczymy w mocnej kawie. Tiramisu układamy w pucharku warstwowo w kolejności: biszkopty, masa, czekoladowa posypka, biszkopty, masa, czekoladowa posypka… Grunt, aby tiramisu zwieńczyć startą czekoladą, którą dekorujemy wierzch deseru. Tak przygotowane tiramisu odstawiamy do lodówki na około 2 godziny, a następnie zajadamy z przyjemnością!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika