Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Terrina z łososia
Dodaj do CookBook

Terrina z łososia

(0)
1 godz 20 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
500  g
Łosoś różowy
150  ml
Śmietana 36%
2  płaskich łyżek
Masło
1 
Jajko
1  Płaska łyżka
Oliwa z oliwek
trochę
Sól
trochę
Pieprz biały
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
0.9 g
Wartość energetyczna
366.3 kcal
Tłuszcze
27.5 g
Białko
28 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Terrina z łososia to pieczona rolada z rybą i warzywami, chociaż częściej przyrządzana w wersji z mięsem – np. wieprzowym. Terrina z łososiem, masłem i jajkami ma świetny rybno-jajeczny smak z maślaną nutą. Ważne jest, aby składniki zostały zmiksowane we właściwej kolejności – terrina z łososia musi wyjść perfekcyjnie. Możesz ją podawać jako przystawkę do większego dania lub jeść na kanapkach z dodatkiem warzyw, np. pomidora, papryki, cebuli czy ogórka kiszonego.

Przygotowanie

80 min
  • Krok 1

    10 min
    Filet z łososia pokrój na mniejsze kawałki i zmiel na „drobnym oczku”.
  • Krok 2

    5 min
    Zmielone mięso przełóż do malaksera i miksuj z jajkami, miękkim masłem i śmietanką. Pod koniec miksowania dopraw solą oraz pieprzem.
  • Krok 3

    5 min
    Folię aluminiową posmaruj olejem, ułóż na niej „wałek” z musu z łososia i szczelnie zawiń.
  • Krok 4

    60 min
    Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 90°C na 35 – 40 minut lub nastawionego na funkcję pieczenia z temperaturą 135°C z „kąpielą wodną” na 45 – 60 minut. Czas pieczenia uzależniony jest od grubości teriny.
Terrina z łososia

Krok 1 z 4

Filet z łososia pokrój na mniejsze kawałki i zmiel na „drobnym oczku”.

Terrina z łososia

Krok 2 z 4

Zmielone mięso przełóż do malaksera i miksuj z jajkami, miękkim masłem i śmietanką. Pod koniec miksowania dopraw solą oraz pieprzem.

Terrina z łososia

Krok 3 z 4

Folię aluminiową posmaruj olejem, ułóż na niej „wałek” z musu z łososia i szczelnie zawiń.

Terrina z łososia

Krok 4 z 4

Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 90°C na 35 – 40 minut lub nastawionego na funkcję pieczenia z temperaturą 135°C z „kąpielą wodną” na 45 – 60 minut. Czas pieczenia uzależniony jest od grubości teriny.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez skorupiaków
  • Bez soi
  • Bez wieprzowiny
  • Bogate w białko
  • Impreza
  • Jajka
  • Kanapki
  • Kolacja
  • Pescetarian
  • Przystawka
  • Śmietana
  • Z jajkami
  • Źródło białka
  • Z rybą

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Terrina z kaczej piersi

    Terrina z kaczej piersi

    2 godz 42 min Łatwy
  • Terrina z żurkiem i jajem

    Terrina z żurkiem i jajem

    6 godz 30 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu