Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jeśli znudziły ci się galaretki w tradycyjnym wydaniu, spróbuj pysznego galaretowego deseru, który zaskoczy Ciebie i Twoich gości swoją nietypową formą! Przepis nagrodzony w konkursie „Owocowy sezon z galaretkami WINIARY” autorstwa "Początkująca Pani Domu" - poczatkujaca-pani-domu.blogspot.com Tęczowe cycki to deser z przymrużeniem oka, ale jego smak sprawi, że pokochają go wszyscy Twoi goście! Cały sekret tkwi w delikatnym połączeniu borówki, jogurtu i Galaretki jagodowy smak WINIARY.
Przygotowanie
38 min
Krok 1
120 min
Jedno opakowanie galaretki rozpuść w 300 ml gorącej wody. Lekko ostudź i wlej do foremek(mogą to być kieliszki do wina). Wrzuć do galaretki owoce i czekaj, aż galaretka stężeje.
Krok 2
5 min
Jogurt zmiksuj z cukrem pudrem.
Krok 3
10 min
Drugie opakowanie galaretki rozpuść w 100 ml gorącej wody, do której dodaj również łyżeczkę żelatyny - dokładnie mieszaj i nieco przestudź (aby było letnie).
Krok 4
5 min
Jogurt podziel na dwie części - do jednej dodaj 1/3 rozpuszczonej galaretki, do drugiej resztę Jogurt zmiksuj z galaretką.
Krok 5
5 min
Gotowe kolorowe masy jogurtowe przełóż do foremek i dokładnie schłódź.
Krok 6
3 min
Aby wyjąć galaretkę z foremki, zanurz ją na kilka sekund w ciepłej wodzie (niezbyt gorącej, bo galaretka zacznie się rozpuszczać!).
Krok 1
z
6
Jedno opakowanie galaretki rozpuść w 300 ml gorącej wody. Lekko ostudź i wlej do foremek(mogą to być kieliszki do wina). Wrzuć do galaretki owoce i czekaj, aż galaretka stężeje.
Krok 2
z
6
Jogurt zmiksuj z cukrem pudrem.
Krok 3
z
6
Drugie opakowanie galaretki rozpuść w 100 ml gorącej wody, do której dodaj również łyżeczkę żelatyny - dokładnie mieszaj i nieco przestudź (aby było letnie).
Krok 4
z
6
Jogurt podziel na dwie części - do jednej dodaj 1/3 rozpuszczonej galaretki, do drugiej resztę Jogurt zmiksuj z galaretką.
Krok 5
z
6
Gotowe kolorowe masy jogurtowe przełóż do foremek i dokładnie schłódź.
Krok 6
z
6
Aby wyjąć galaretkę z foremki, zanurz ją na kilka sekund w ciepłej wodzie (niezbyt gorącej, bo galaretka zacznie się rozpuszczać!).
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0