
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Tarty z ciasta francuskiego z morelami
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
30 minKrok 2
10 minKrok 3
9 minKrok 4
8 minKrok 5
30 minKrok 6
3 minKrok 1 z 6
Ciasto francuskie wyjmij z lodówki ok. 30 minut wcześniej, żeby doszło do temperatury otoczenia.
Krok 2 z 6
Morele umyj, przekrój na pół, usuń pestki.
Krok 3 z 6
Rozwiń ciasto, rozwałkuj lekko. Następnie podziel na równe kwadraty (na każdym powinny się zmieścić 2 przekrojone na pół morele)
Krok 4 z 6
Wyłóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Morele wyłóż na cieście. Posyp cynamonem i cukrem.
Krok 5 z 6
Piekarnik rozgrzej do 200°C. Piecz przez ok. 25 - 30 minut, aż tarty będą złociste.
Krok 6 z 6
Podawaj z lodami, polane miodem i posypane płatkami migdałowymi.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0