Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tarty z ciasta francuskiego z morelami

0
83 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 paczka
Ciasto francuskie
12 
Morele
2 łyżek
Cukier wanilinowy WINIARY
1 łyżka
Cynamon
1 łyżka
Płatki migdałowe
1 trochę
Miód

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
7.11 g
Wartość energetyczna
493.48 kcal
Tłuszcze
27.88 g
Węglowodany
56.36 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

83 min
Krok 1
30 min
Ciasto francuskie wyjmij z lodówki ok. 30 minut wcześniej, żeby doszło do temperatury otoczenia.
Krok 2
10 min
Morele umyj, przekrój na pół, usuń pestki.
Krok 3
5 min
Rozwiń ciasto, rozwałkuj lekko. Następnie podziel na równe kwadraty (na każdym powinny się zmieścić 2 przekrojone na pół morele)
Krok 4
5 min
Wyłóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Morele wyłóż na cieście. Posyp cynamonem i cukrem.
Krok 5
30 min
Piekarnik rozgrzej do 200°C. Piecz przez ok. 25 - 30 minut, aż tarty będą złociste.
Krok 6
3 min
Podawaj z lodami, polane miodem i posypane płatkami migdałowymi.
Tarty z ciasta francuskiego z morelami

Krok 1 z 6

Ciasto francuskie wyjmij z lodówki ok. 30 minut wcześniej, żeby doszło do temperatury otoczenia.

Tarty z ciasta francuskiego z morelami

Krok 2 z 6

Morele umyj, przekrój na pół, usuń pestki.

Tarty z ciasta francuskiego z morelami

Krok 3 z 6

Rozwiń ciasto, rozwałkuj lekko. Następnie podziel na równe kwadraty (na każdym powinny się zmieścić 2 przekrojone na pół morele)

Tarty z ciasta francuskiego z morelami

Krok 4 z 6

Wyłóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Morele wyłóż na cieście. Posyp cynamonem i cukrem.

Tarty z ciasta francuskiego z morelami

Krok 5 z 6

Piekarnik rozgrzej do 200°C. Piecz przez ok. 25 - 30 minut, aż tarty będą złociste.

Tarty z ciasta francuskiego z morelami

Krok 6 z 6

Podawaj z lodami, polane miodem i posypane płatkami migdałowymi.

Słodki przebój lata podany w rozkoszny dla podniebienia sposób, czyli tarty z ciasta francuskiego z morelami! Banalnie prosta, a wyjątkowo pyszna propozycja deseru z morelami na lato. Tarty z ciasta francuskiego z morelami mają wiele zalet… chrupiące i złociste ciasto, pieczone połówki słodkich, pachnących moreli, aromatyczny cynamon, polewa z ulubionego miodu i ochładzająca porcja lodów… Do tarty z morelami dodaj jeszcze orzeźwiające listki mięty i dekoracyjne płatki migdałów, dopełniające pełni pyszności!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika