Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

TARTA ŻURKOWA Z JAJKIEM, KIEŁBASĄ I CHRZANEM

(0)
3 godz
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest domowakuchareczka
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
10 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

400  g
Mąka pszenna
200  g
Masło
2 
Żółtko
1  łyżeczka
Sól
6  płaskich łyżek
Woda
4 
Cebula czerwona
3  płaskich łyżek
Olej
1  Płaska łyżka
Miód
0.5  łyżeczka
Sól
1  szczypta
Pieprz czarny
1 
Kiełbasa biała
3 
Jajko, całe, gotowane, na twardo
1  łyżka
Chrzan
300  ml
Śmietana
trochę
Majeranek

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
16.4 g
Węglowodany
36.73 g
Tłuszcze
29.85 g
Wartość energetyczna
557.94 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

180 min
Krok 1
130 min
Mąkę z solą ugniatamy z masłem. Dodajemy żółtka i wodę. Zagniatamy do uzyskania odpowiedniej konsystencji ciasta. Zawijamy ciasto w folie i odkładamy do lodówki na 2 godziny.<br/><br/>Cebulę kroimy w piórka, szklimy na rozgrzanym oleju. Dodajemy miód i smażymy ok 5 minut mieszając aby się nie przypaliło. Odkładamy na bok.
Krok 2
25 min
Ugotowane jajka kroimy na ćwiartki lub plasterki.<br/><br/>Żurek Winiary gotujemy na białej kiełbasie z chrzanem i z majerankiem. Dodajemy śmietanę nieugotowane jajka. Mieszamy do połączenia się składników. Ugotowaną kiełbasę kroimy w plasterki.
Krok 3
25 min
Ciasto wykładamy do formy. Nakłuwamy spód widelcem. Dodajemy na sam spód cebulę. Zalewamy cebulę żurkiem. Dodajemy jajka i kiełbasę<br/><br/>Pieczemy w rozgrzanym piekarniku do 180-190 st przez ok 25 minut..
TARTA ŻURKOWA Z JAJKIEM, KIEŁBASĄ I CHRZANEM

Krok 1 z 3

Mąkę z solą ugniatamy z masłem. Dodajemy żółtka i wodę. Zagniatamy do uzyskania odpowiedniej konsystencji ciasta. Zawijamy ciasto w folie i odkładamy do lodówki na 2 godziny.<br/><br/>Cebulę kroimy w piórka, szklimy na rozgrzanym oleju. Dodajemy miód i smażymy ok 5 minut mieszając aby się nie przypaliło. Odkładamy na bok.

TARTA ŻURKOWA Z JAJKIEM, KIEŁBASĄ I CHRZANEM

Krok 2 z 3

Ugotowane jajka kroimy na ćwiartki lub plasterki.<br/><br/>Żurek Winiary gotujemy na białej kiełbasie z chrzanem i z majerankiem. Dodajemy śmietanę nieugotowane jajka. Mieszamy do połączenia się składników. Ugotowaną kiełbasę kroimy w plasterki.

TARTA ŻURKOWA Z JAJKIEM, KIEŁBASĄ I CHRZANEM

Krok 3 z 3

Ciasto wykładamy do formy. Nakłuwamy spód widelcem. Dodajemy na sam spód cebulę. Zalewamy cebulę żurkiem. Dodajemy jajka i kiełbasę<br/><br/>Pieczemy w rozgrzanym piekarniku do 180-190 st przez ok 25 minut..

TARTA Z ŻURKIEM, JAJKIEM I KIEŁBASĄ CZYLI ŻUREK W NOWOCZESNYM WYDANIU
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha