Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
TARTA ŻURKOWA Z JAJKIEM, KIEŁBASĄ I CHRZANEM
Dodaj do CookBook

TARTA ŻURKOWA Z JAJKIEM, KIEŁBASĄ I CHRZANEM

(0)
3 godz
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest domowakuchareczka
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

10 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
400  g
Mąka pszenna
200  g
Masło
2 
Żółtko
1  łyżeczka
Sól
6  płaskich łyżek
Woda
4 
Cebula czerwona
3  płaskich łyżek
Olej
1  Płaska łyżka
Miód
0.5  łyżeczka
Sól
1  szczypta
Pieprz czarny
1 
Kiełbasa biała
3 
Jajko, całe, gotowane, na twardo
400  ml
WINIARY Nasza Specjalność Barszcz biały
1  łyżka
Chrzan
300  ml
Śmietana
trochę
Majeranek
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
36.7 g
Wartość energetyczna
557.9 kcal
Tłuszcze
29.8 g
Białko
16.4 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

 Tarta z żurkiem, jajkiem i kiełbasą, czyli żurek w nowoczesnym wydaniu.

Przygotowanie

180 min
  • Krok 1

    130 min
    Mąkę z solą ugniatamy z masłem. Dodajemy żółtka i wodę. Zagniatamy do uzyskania odpowiedniej konsystencji ciasta. Zawijamy ciasto w folie i odkładamy do lodówki na 2 godziny.<br/><br/>Cebulę kroimy w piórka, szklimy na rozgrzanym oleju. Dodajemy miód i smażymy ok 5 minut mieszając aby się nie przypaliło. Odkładamy na bok.
  • Krok 2

    25 min
    Ugotowane jajka kroimy na ćwiartki lub plasterki.<br/><br/>Żurek Winiary gotujemy na białej kiełbasie z chrzanem i z majerankiem. Dodajemy śmietanę nieugotowane jajka. Mieszamy do połączenia się składników. Ugotowaną kiełbasę kroimy w plasterki.
  • Krok 3

    25 min
    Ciasto wykładamy do formy. Nakłuwamy spód widelcem. Dodajemy na sam spód cebulę. Zalewamy cebulę żurkiem. Dodajemy jajka i kiełbasę<br/><br/>Pieczemy w rozgrzanym piekarniku do 180-190 st przez ok 25 minut..
TARTA ŻURKOWA Z JAJKIEM, KIEŁBASĄ I CHRZANEM

Krok 1 z 3

Mąkę z solą ugniatamy z masłem. Dodajemy żółtka i wodę. Zagniatamy do uzyskania odpowiedniej konsystencji ciasta. Zawijamy ciasto w folie i odkładamy do lodówki na 2 godziny.<br/><br/>Cebulę kroimy w piórka, szklimy na rozgrzanym oleju. Dodajemy miód i smażymy ok 5 minut mieszając aby się nie przypaliło. Odkładamy na bok.

TARTA ŻURKOWA Z JAJKIEM, KIEŁBASĄ I CHRZANEM

Krok 2 z 3

Ugotowane jajka kroimy na ćwiartki lub plasterki.<br/><br/>Żurek Winiary gotujemy na białej kiełbasie z chrzanem i z majerankiem. Dodajemy śmietanę nieugotowane jajka. Mieszamy do połączenia się składników. Ugotowaną kiełbasę kroimy w plasterki.

TARTA ŻURKOWA Z JAJKIEM, KIEŁBASĄ I CHRZANEM

Krok 3 z 3

Ciasto wykładamy do formy. Nakłuwamy spód widelcem. Dodajemy na sam spód cebulę. Zalewamy cebulę żurkiem. Dodajemy jajka i kiełbasę<br/><br/>Pieczemy w rozgrzanym piekarniku do 180-190 st przez ok 25 minut..

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Dodatek
  • Jajka
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Pieczenie
  • Rodzinny posiłek
  • Śmietana
  • Warzywa
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Tarta na kruchym spodzie makowym z jagodami

    Tarta na kruchym spodzie makowym z jagodami

    13 godz 15 min Łatwy
  • Tartaletki czekoladowe

    Tartaletki czekoladowe

    50 min Łatwy
  • Tarta bananowa

    Tarta bananowa

    1 godz 31 min Łatwy
  • Cytrynowe Tartaletki

    Cytrynowe Tartaletki

    1 godz 25 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu