Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Tarta z budyniem Pumpkin Spice Latte
Dodaj do CookBook

Tarta z budyniem Pumpkin Spice Latte

(0)
1 godz 26 min
Łatwy
Autorem przepisu jest RENIZ
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

12 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
125  g
Masło
1  l
Mleko 3,2% Zobacz naszą wskazówkę
500  ml
Śmietanka 30%
75  g
Cukier
4  opakowań
Budyń Pumpkin Spice Latte bez cukru WINIARY
1  paczka
Gotowe ciasto kruche
trochę
Bułka tarta
1  łyżka
Masło
0.5 
Mała dynia
trochę
Sok z połówki cytryny
3 
Goździki
1  łyżka
Masło
1  szczypta
Sól
2  łyżek
Cukier
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
27 g
Wartość energetyczna
398.1 kcal
Tłuszcze
30.6 g
Białko
4.9 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Oto przepis na pyszną jesienną tartę z masą budyniową i dyniowym toppingiem.

Przygotowanie

86 min
  • Krok 1

    2 min
    Rozgrzej piekarnik do 180°C. Formę do tarty o średnicy od 24 do 28 cm wysmaruj masłem i posyp bułką tartą.
  • Krok 2

    30 min
    Rozwiń kruche ciasto i wyłóż nim formę, dociskając je do brzegów. Nakłuj ciasto widelcem w kilku miejscach, aby zapobiec powstawaniu pęcherzyków powietrza podczas pieczenia. Wysyp ok. 1 kg grochu lub ryżu, by spód nie rósł w górę. Piecz w nagrzanym piekarniku przez około 30 minut, aż ciasto się zarumieni. Wyjmij z piekarnika i pozostaw do ostudzenia.
  • Krok 3

    5 min
    W garnku zagotuj 750 ml mleka z masłem (125 g), cukrem (75 g) i śmietanką. Budyń Pumpkin Spice Latte WINIARY wymieszaj z resztką zimnego mleka. Gdy mleko zacznie się gotować dodaj budyń, cały czas mieszając, aż masa zgęstnieje. Zdejmij z ognia i odstaw do lekkiego wystudzenia.
  • Krok 4

    3 min
    Przelej przygotowaną masę budyniową na upieczony kruchy spód tarty. Wygładź powierzchnię i odstaw ciasto do ostygnięcia.
  • Krok 5

    15 min
    Teraz przygotuj dyniowy topping. Obierz dynię, usuń pestki i pokrój miąższ dyni na małe kawałki. W rondlu rozpuść łyżkę masła, aż zacznie się rumienić. Na bardzo rozgrzany tłuszcz, dodaj dynię, sok z cytryny, goździki, sól i cukier. Całość smaż na al dente lub jak wolisz do rozmiękczenia. Wyjmij goździki.
  • Krok 6

    1 min
    Gdy masa dyniowa będzie gotowa, rozłóż ją równomiernie na wierzchu ostudzonej masy budyniowej.
  • Krok 7

    30 min
    Tartę włóż na chwilę do lodówki, aby całość się ścięła. Gotowe! Smacznego!
Tarta z budyniem Pumpkin Spice Latte

Krok 1 z 7

Rozgrzej piekarnik do 180°C. Formę do tarty o średnicy od 24 do 28 cm wysmaruj masłem i posyp bułką tartą.

Tarta z budyniem Pumpkin Spice Latte

Krok 2 z 7

Rozwiń kruche ciasto i wyłóż nim formę, dociskając je do brzegów. Nakłuj ciasto widelcem w kilku miejscach, aby zapobiec powstawaniu pęcherzyków powietrza podczas pieczenia. Wysyp ok. 1 kg grochu lub ryżu, by spód nie rósł w górę. Piecz w nagrzanym piekarniku przez około 30 minut, aż ciasto się zarumieni. Wyjmij z piekarnika i pozostaw do ostudzenia.

Tarta z budyniem Pumpkin Spice Latte

Krok 3 z 7

W garnku zagotuj 750 ml mleka z masłem (125 g), cukrem (75 g) i śmietanką. Budyń Pumpkin Spice Latte WINIARY wymieszaj z resztką zimnego mleka. Gdy mleko zacznie się gotować dodaj budyń, cały czas mieszając, aż masa zgęstnieje. Zdejmij z ognia i odstaw do lekkiego wystudzenia.

Tarta z budyniem Pumpkin Spice Latte

Krok 4 z 7

Przelej przygotowaną masę budyniową na upieczony kruchy spód tarty. Wygładź powierzchnię i odstaw ciasto do ostygnięcia.

Tarta z budyniem Pumpkin Spice Latte

Krok 5 z 7

Teraz przygotuj dyniowy topping. Obierz dynię, usuń pestki i pokrój miąższ dyni na małe kawałki. W rondlu rozpuść łyżkę masła, aż zacznie się rumienić. Na bardzo rozgrzany tłuszcz, dodaj dynię, sok z cytryny, goździki, sól i cukier. Całość smaż na al dente lub jak wolisz do rozmiękczenia. Wyjmij goździki.

Tarta z budyniem Pumpkin Spice Latte

Krok 6 z 7

Gdy masa dyniowa będzie gotowa, rozłóż ją równomiernie na wierzchu ostudzonej masy budyniowej.

Tarta z budyniem Pumpkin Spice Latte

Krok 7 z 7

Tartę włóż na chwilę do lodówki, aby całość się ścięła. Gotowe! Smacznego!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez ryb
  • Deser
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom soli
  • Popołudniowa przekąska
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Tarta na kruchym spodzie makowym z jagodami

    Tarta na kruchym spodzie makowym z jagodami

    13 godz 15 min Łatwy
  • Tartaletki czekoladowe

    Tartaletki czekoladowe

    50 min Łatwy
  • Tarta bananowa

    Tarta bananowa

    1 godz 31 min Łatwy
  • Cytrynowe Tartaletki

    Cytrynowe Tartaletki

    1 godz 25 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu