Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Air Fryer
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Tarta z budyniem Pumpkin Spice Latte
Dodaj do CookBook

Tarta z budyniem Pumpkin Spice Latte

(1)
1 godz 26 min
Łatwy
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

12 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
125  g
Masło
1  l
Mleko 3,2% Zobacz naszą wskazówkę
500  ml
Śmietanka 30%
75  g
Cukier
4  opakowań
Budyń Pumpkin Spice Latte bez cukru WINIARY
1  paczka
Gotowe ciasto kruche
trochę
Bułka tarta
1  łyżka
Masło
0.5 
Mała dynia
trochę
Sok z połówki cytryny
3 
Goździki
1  łyżka
Masło
1  szczypta
Sól
2  łyżek
Cukier
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
27 g
Wartość energetyczna
398.1 kcal
Tłuszcze
30.6 g
Białko
4.9 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Oto przepis na pyszną jesienną tartę z masą budyniową i dyniowym toppingiem.

Przygotowanie

86 min
  • Krok 1

    2 min
    Rozgrzej piekarnik do 180°C. Formę do tarty o średnicy od 24 do 28 cm wysmaruj masłem i posyp bułką tartą.
  • Krok 2

    30 min
    Rozwiń kruche ciasto i wyłóż nim formę, dociskając je do brzegów. Nakłuj ciasto widelcem w kilku miejscach, aby zapobiec powstawaniu pęcherzyków powietrza podczas pieczenia. Wysyp ok. 1 kg grochu lub ryżu, by spód nie rósł w górę. Piecz w nagrzanym piekarniku przez około 30 minut, aż ciasto się zarumieni. Wyjmij z piekarnika i pozostaw do ostudzenia.
  • Krok 3

    5 min
    W garnku zagotuj 750 ml mleka z masłem (125 g), cukrem (75 g) i śmietanką. Budyń Pumpkin Spice Latte WINIARY wymieszaj z resztką zimnego mleka. Gdy mleko zacznie się gotować dodaj budyń, cały czas mieszając, aż masa zgęstnieje. Zdejmij z ognia i odstaw do lekkiego wystudzenia.
  • Krok 4

    3 min
    Przelej przygotowaną masę budyniową na upieczony kruchy spód tarty. Wygładź powierzchnię i odstaw ciasto do ostygnięcia.
  • Krok 5

    15 min
    Teraz przygotuj dyniowy topping. Obierz dynię, usuń pestki i pokrój miąższ dyni na małe kawałki. W rondlu rozpuść łyżkę masła, aż zacznie się rumienić. Na bardzo rozgrzany tłuszcz, dodaj dynię, sok z cytryny, goździki, sól i cukier. Całość smaż na al dente lub jak wolisz do rozmiękczenia. Wyjmij goździki.
  • Krok 6

    1 min
    Gdy masa dyniowa będzie gotowa, rozłóż ją równomiernie na wierzchu ostudzonej masy budyniowej.
  • Krok 7

    30 min
    Tartę włóż na chwilę do lodówki, aby całość się ścięła. Gotowe! Smacznego!
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez ryb
  • Deser
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom soli
  • Popołudniowa przekąska
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Tarta Carbonara z kurczakiem, serem mozzarella i natką pietruszki

    Tarta Carbonara z kurczakiem, serem mozzarella i natką pietruszki

    2 godz 17 min Łatwy
  • Budyniowa tarta S’MORES

    Budyniowa tarta S’MORES

    1 godz 5 min Łatwy
  • Tarta z kurkami, serem feta i tymiankiem

    Tarta z kurkami, serem feta i tymiankiem

    2 godz 22 min Łatwy
  • Kopytka z serem i bułką tartą

    Kopytka z serem i bułką tartą

    40 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu