Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tarta z białym barszczem, jajkami przepiórczymi i białą kiełbasą

0
90 min
Łatwy

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

250 g
Mąka pszenna
125 g
Masło
0.25 łyżeczka
Sól
1 
Jajko
300 g
Kiełbasa wieprzowa
3 
Jajko
200 ml
Kwaśna śmietana
6 
Jajka przepiórcze
1 trochę
Majeranek

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
18.78 g
Węglowodany
32.69 g
Tłuszcze
40.64 g
Wartość energetyczna
561.44 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

90 min
Krok 1
5 min
Mąkę, zimne masło i sól posiekaj. Dodaj jajko oraz 3 łyżki lodowatej wody, szybko zagnieć gładkie ciasto. Wstaw na 30 min do lodówki.
Krok 2
5 min
Następnie ciasto rozwałkuj, włóż do natłuszczonej formy na tatrę (o średnicy 26-28 cm), nakłuj widelcem lub przykryj papierem i obciąż grochem lub fasolą.
Krok 3
0 min
Piecz 15 minut w temperaturze 180°C.
Krok 4
5 min
Kiełbasę białą obierz z osłonki i pokrój w plasterki lub kostkę, rozłóż na podpieczonym cieście.
Krok 5
5 min
Barszcz biały połącz z 200 ml zimnej wody, śmietaną i jajkami. Dokładnie wymieszaj trzepaczką, wylej na ciasto.
Krok 6
0 min
Wstaw do nagrzanego do 180°C piekarnika i piecz 20 minut. Wyjmij z piekarnika. W podpieczonej masie zrób 6 wgłębień i wbij ostrożnie jajeczka przepiórcze. Wstaw do piekarnika i piecz jeszcze przez 4 minuty.
Krok 7
1 min
Przed podaniem udekoruj listkami majeranku lub oregano.
Tarta z białym barszczem, jajkami przepiórczymi i białą kiełbasą

Krok 1 z 7

Mąkę, zimne masło i sól posiekaj. Dodaj jajko oraz 3 łyżki lodowatej wody, szybko zagnieć gładkie ciasto. Wstaw na 30 min do lodówki.

Tarta z białym barszczem, jajkami przepiórczymi i białą kiełbasą

Krok 2 z 7

Następnie ciasto rozwałkuj, włóż do natłuszczonej formy na tatrę (o średnicy 26-28 cm), nakłuj widelcem lub przykryj papierem i obciąż grochem lub fasolą.

Tarta z białym barszczem, jajkami przepiórczymi i białą kiełbasą

Krok 3 z 7

Piecz 15 minut w temperaturze 180°C.

Tarta z białym barszczem, jajkami przepiórczymi i białą kiełbasą

Krok 4 z 7

Kiełbasę białą obierz z osłonki i pokrój w plasterki lub kostkę, rozłóż na podpieczonym cieście.

Tarta z białym barszczem, jajkami przepiórczymi i białą kiełbasą

Krok 5 z 7

Barszcz biały połącz z 200 ml zimnej wody, śmietaną i jajkami. Dokładnie wymieszaj trzepaczką, wylej na ciasto.

Tarta z białym barszczem, jajkami przepiórczymi i białą kiełbasą

Krok 6 z 7

Wstaw do nagrzanego do 180°C piekarnika i piecz 20 minut. Wyjmij z piekarnika. W podpieczonej masie zrób 6 wgłębień i wbij ostrożnie jajeczka przepiórcze. Wstaw do piekarnika i piecz jeszcze przez 4 minuty.

Tarta z białym barszczem, jajkami przepiórczymi i białą kiełbasą

Krok 7 z 7

Przed podaniem udekoruj listkami majeranku lub oregano.

Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika