Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Z mąki, masła, jajka, wody i odrobiny soli ugnieść kruche ciasto. Odstawić na 1 godz do lodówki.
Po tym czasie wyłożyć na blaszkę posmarowaną tłuszczem. Piec ok 20 minut w 190 stopniach.
FARSZ: Pierś z kurczaka pokroić na kawałki i podsmażyć na maśle. Dodać mieszankę warzyw, poddusić. Przyprawić do smaku.
Tak przygotowany farsz równomiernie rozpostrzeć na ciasto. Posypać startym na tarce serem. Roztrzepać jajko z 4 łyżkami śmietany – wylać na farsz. Zapiekać 35 min w 190 stopniach.