Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Piekarnik rozgrzej do 180 stopni. Mąkę przesiej do miski, dodaj cukier, sól, proszek do pieczenia i wymieszaj.
Dodaj pokrojone zimne masło i rozcieraj je palcami razem z mąką, aż powstanie kruszonka.
Następnie dodaj żółtka, mak i szybko zagnieć ciasto. Jeżeli ciasto nie będzie chciało się zagniatać dodawaj stopniowo zimnej wody.
Wyłóż ciastem tortownicę lub inną formę z wyższym rantem i piecz przez 30-40 minut.
Ostudź upieczony spód, ale nie wyjmuj go z foremki. Cukier wanilinowy WINIARY dodaj do sera. Wymieszaj całość z cukrem pudrem.
Upieczony i ostudzony wcześniej spód posmaruj grubą warstwą dżemu.
Kolejna warstwa to wcześniej przygotowany ser z wanilią.
Zagotuj 750 ml wody (3 szklanki).
Wsyp zawartość opakowania galaretek do gorącej wody i wymieszaj do całkowitego rozpuszczenia. Nie gotuj.
Ostudź do temperatury pokojowej, zalej ciasto i wstaw do lodówki na co najmniej 12 godzin..