Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tagliatelle z warzywami

0
41 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

0.5 
Papryka zielona
150 g
Warzywa mrożone
3 łyżek
Oliwa z oliwek
100 g
Kukurydza Konserwowa
2 łyżek
Posiekany szczypiorek
1 trochę
Sól
300 g
Makaron tagliatelle

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

41 min
Krok 1
5 min
Paprykę pokrój w paski.
Krok 2
10 min
Mieszankę warzywną i paprykę podsmaż na oliwie przez około 10 minut, oprósz delikatnie solą.
Krok 3
5 min
Sos rozprowadź w 300 ml zimnej wody. Gotuj na małym ogniu przez 5 minut, ciągle mieszając.
Krok 4
2 min
Sos boloński dodaj do warzyw na patelni.
Krok 5
3 min
Odsącz kukurydzę i dodaj do sosu. Dosyp również sczypiorek.
Krok 6
5 min
Duś wszystko razem przez 5 minut.
Krok 7
10 min
Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu.
Krok 8
1 min
Ugotowany makaron podawaj z sosem zaraz po przygotowaniu.
Tagliatelle z warzywami

Krok 1 z 8

Paprykę pokrój w paski.

Tagliatelle z warzywami

Krok 2 z 8

Mieszankę warzywną i paprykę podsmaż na oliwie przez około 10 minut, oprósz delikatnie solą.

Tagliatelle z warzywami

Krok 3 z 8

Sos rozprowadź w 300 ml zimnej wody. Gotuj na małym ogniu przez 5 minut, ciągle mieszając.

Tagliatelle z warzywami

Krok 4 z 8

Sos boloński dodaj do warzyw na patelni.

Tagliatelle z warzywami

Krok 5 z 8

Odsącz kukurydzę i dodaj do sosu. Dosyp również sczypiorek.

Tagliatelle z warzywami

Krok 6 z 8

Duś wszystko razem przez 5 minut.

Tagliatelle z warzywami

Krok 7 z 8

Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu.

Tagliatelle z warzywami

Krok 8 z 8

Ugotowany makaron podawaj z sosem zaraz po przygotowaniu.

Coś na szybki, pożywny obiad - tagliatelle z warzywami stworzone w pół godziny. Wystarczy podsmażyć mrożoną mieszankę warzywną z zieloną papryką, dodać kukurydzę, szczypiorek oraz pyszny Sos boloński Italia WINIARY - i gotowe! Danie możemy udekorować paseczkami papryki lub koktajlowym pomidorkiem.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika