Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Szyszki z ryżu preparowanego to słodka dawka energii w kulce przyrządzanej z ryżu dmuchanego i masy maślano-krówkowej. Do robienia szyszek ryżowych zaproś najmłodszych domowników. To własnie im krówkowy deser przypadnie szczególnie do gustu!
Przygotowanie
24 min
Krok 1
5 min
Do rondelka włożyć masło, roztopić.
Krok 2
2 min
Następnie cukierki krówki odwinąć z papierków, dodać do rozpuszczonego masła, mieszając doprowadzić do rozpuszczenia się cukierków.
Krok 3
2 min
Zdjąć rondelek z ognia, wsypać ryż preparowany, dokładnie wymieszać.
Krok 4
10 min
Za pomocą łyżki nabierać porcje masy i w dłoniach formować owalne szyszki.
Krok 5
5 min
Układać szyszki na folii aluminiowej do całkowitego zastygnięcia.
Krok 1
z
5
Do rondelka włożyć masło, roztopić.
Krok 2
z
5
Następnie cukierki krówki odwinąć z papierków, dodać do rozpuszczonego masła, mieszając doprowadzić do rozpuszczenia się cukierków.
Krok 3
z
5
Zdjąć rondelek z ognia, wsypać ryż preparowany, dokładnie wymieszać.
Krok 4
z
5
Za pomocą łyżki nabierać porcje masy i w dłoniach formować owalne szyszki.
Krok 5
z
5
Układać szyszki na folii aluminiowej do całkowitego zastygnięcia.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0