Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Szynka wieprzowa to doskonały przepis na smakowity dodatek do chleba. Dzięki takiej szynce nawet najprostsza kanapka stanie się wyśmienitym i sycącym daniem. Sprawdź nasz przepis na szynkę wieprzową!
Przygotowanie
465 min
Krok 1
5 min
Olej, zmielone przyprawy i miód wymieszać w miseczce.
Krok 2
300 min
Mięso umyć, oczyścić i osuszyć papierowym ręcznikiem, natrzeć dobrze marynatą, zawinąć w folię i odstawić do lodówki na kilka godzin lub na noc.
Krok 3
10 min
Rozgrzać piekarnik do 190, mięso wyciągnąć z folii. Do naczynia żaroodpornego wlać 1/3 szklanki wody i ułożyć szynkę. Naczynie przykryć i włożyć do nagrzanego piekarnika.
Krok 4
150 min
Piec około 1,5 godziny (czasem krócej trzeba sprawdzać ) podlewając powstałym sosem co jakiś czas.
Krok 1
z
4
Olej, zmielone przyprawy i miód wymieszać w miseczce.
Krok 2
z
4
Mięso umyć, oczyścić i osuszyć papierowym ręcznikiem, natrzeć dobrze marynatą, zawinąć w folię i odstawić do lodówki na kilka godzin lub na noc.
Krok 3
z
4
Rozgrzać piekarnik do 190, mięso wyciągnąć z folii. Do naczynia żaroodpornego wlać 1/3 szklanki wody i ułożyć szynkę. Naczynie przykryć i włożyć do nagrzanego piekarnika.
Krok 4
z
4
Piec około 1,5 godziny (czasem krócej trzeba sprawdzać ) podlewając powstałym sosem co jakiś czas.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0