Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na paprykę
  • Promocja na mięso mielone
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Szynka wieprzowa do chlebka

Szynka wieprzowa do chlebka

(0)
7 godz 45 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Apm89

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

20 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
500  g
Szynka wieprzowa bez kości
5  płaskich łyżek
Olej
1  łyżeczka
Kolendra
5  kulek
Pieprz
trochę
Sól
2 
Goździki
4  kulek
Ziele angielskie
1 
Liść laurowy
2  ząbków
Czosnek
0.5  łyżeczka
Papryka Ostra
0.5  łyżeczka
Słodka papryka
1  łyżka
Miód
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
1.98 g
Węglowodany
1.98 g
Tłuszcze
15.31 g
Wartość energetyczna
152.34 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Szynka wieprzowa to doskonały przepis na smakowity dodatek do chleba. Dzięki takiej szynce nawet najprostsza kanapka stanie się wyśmienitym i sycącym daniem. Sprawdź nasz przepis na szynkę wieprzową!

Przygotowanie

465 min
  • Krok 1

    5 min
    Olej, zmielone przyprawy i miód wymieszać w miseczce.
  • Krok 2

    300 min
    Mięso umyć, oczyścić i osuszyć papierowym ręcznikiem, natrzeć dobrze marynatą, zawinąć w folię i odstawić do lodówki na kilka godzin lub na noc.
  • Krok 3

    10 min
    Rozgrzać piekarnik do 190, mięso wyciągnąć z folii. Do naczynia żaroodpornego wlać 1/3 szklanki wody i ułożyć szynkę. Naczynie przykryć i włożyć do nagrzanego piekarnika.
  • Krok 4

    150 min
    Piec około 1,5 godziny (czasem krócej trzeba sprawdzać ) podlewając powstałym sosem co jakiś czas.
Szynka wieprzowa do chlebka

Krok 1 z 4

Olej, zmielone przyprawy i miód wymieszać w miseczce.

Szynka wieprzowa do chlebka

Krok 2 z 4

Mięso umyć, oczyścić i osuszyć papierowym ręcznikiem, natrzeć dobrze marynatą, zawinąć w folię i odstawić do lodówki na kilka godzin lub na noc.

Szynka wieprzowa do chlebka

Krok 3 z 4

Rozgrzać piekarnik do 190, mięso wyciągnąć z folii. Do naczynia żaroodpornego wlać 1/3 szklanki wody i ułożyć szynkę. Naczynie przykryć i włożyć do nagrzanego piekarnika.

Szynka wieprzowa do chlebka

Krok 4 z 4

Piec około 1,5 godziny (czasem krócej trzeba sprawdzać ) podlewając powstałym sosem co jakiś czas.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bezglutenowe
  • Bez jajek
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Kanapki
  • Pieczenie
  • Przystawka
  • Warzywa
  • Wielkanoc
  • Z mięsem

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Kaczka pieczona (z piekarnika)

    Kaczka pieczona (z piekarnika)

    16 godz 20 min Średni
  • Udziec z indyka pieczony w ziołach

    Udziec z indyka pieczony w ziołach

    13 godz 45 min Łatwy
  • Udka z kurczaka w marynacie

    Udka z kurczaka w marynacie

    1 godz 35 min Łatwy
  • Udka z kurczaka w musztardowo-miodowej marynacie

    Udka z kurczaka w musztardowo-miodowej marynacie

    4 godz 10 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu