Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Szynka wieprzowa do chlebka

0
465 min
Łatwy

Składniki

-
20 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

500 g
Szynka wieprzowa bez kości
5 płaskich łyżek
Olej
1 łyżeczka
Kolendra
5 kulek
Pieprz
1 trochę
Sól
2 
Goździki
4 kulek
Ziele angielskie
1 
Liść laurowy
2 ząbków
Czosnek
0.5 łyżeczka
Papryka Ostra
0.5 łyżeczka
Słodka papryka
1 łyżka
Miód

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
1.98 g
Białko
1.98 g
Tłuszcze
15.31 g
Wartość energetyczna
152.34 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

465 min
Krok 1
5 min
Olej, zmielone przyprawy i miód wymieszać w miseczce.
Krok 2
300 min
Mięso umyć, oczyścić i osuszyć papierowym ręcznikiem, natrzeć dobrze marynatą, zawinąć w folię i odstawić do lodówki na kilka godzin lub na noc.
Krok 3
10 min
Rozgrzać piekarnik do 190, mięso wyciągnąć z folii. Do naczynia żaroodpornego wlać 1/3 szklanki wody i ułożyć szynkę. Naczynie przykryć i włożyć do nagrzanego piekarnika.
Krok 4
150 min
Piec około 1,5 godziny (czasem krócej trzeba sprawdzać ) podlewając powstałym sosem co jakiś czas.
Szynka wieprzowa do chlebka

Krok 1 z 4

Olej, zmielone przyprawy i miód wymieszać w miseczce.

Szynka wieprzowa do chlebka

Krok 2 z 4

Mięso umyć, oczyścić i osuszyć papierowym ręcznikiem, natrzeć dobrze marynatą, zawinąć w folię i odstawić do lodówki na kilka godzin lub na noc.

Szynka wieprzowa do chlebka

Krok 3 z 4

Rozgrzać piekarnik do 190, mięso wyciągnąć z folii. Do naczynia żaroodpornego wlać 1/3 szklanki wody i ułożyć szynkę. Naczynie przykryć i włożyć do nagrzanego piekarnika.

Szynka wieprzowa do chlebka

Krok 4 z 4

Piec około 1,5 godziny (czasem krócej trzeba sprawdzać ) podlewając powstałym sosem co jakiś czas.

Szynka wieprzowa to doskonały przepis na smakowity dodatek do chleba. Dzięki takiej szynce nawet najprostsza kanapka stanie się wyśmienitym i sycącym daniem. Sprawdź nasz przepis na szynkę wieprzową!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika