Szynka wieprzowa do chlebka
465min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
1.98 g
Węglowodany
1.98 g
Tłuszcze
15.31 g
Wartość energetyczna
152.34 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
465 min
Krok 1
5 min
Olej, zmielone przyprawy i miód wymieszać w miseczce.
Krok 2
300 min
Mięso umyć, oczyścić i osuszyć papierowym ręcznikiem, natrzeć dobrze marynatą, zawinąć w folię i odstawić do lodówki na kilka godzin lub na noc.
Krok 3
10 min
Rozgrzać piekarnik do 190, mięso wyciągnąć z folii. Do naczynia żaroodpornego wlać 1/3 szklanki wody i ułożyć szynkę. Naczynie przykryć i włożyć do nagrzanego piekarnika.
Krok 4
150 min
Piec około 1,5 godziny (czasem krócej trzeba sprawdzać ) podlewając powstałym sosem co jakiś czas.
Szynka wieprzowa to doskonały przepis na smakowity dodatek do chleba. Dzięki takiej szynce nawet najprostsza kanapka stanie się wyśmienitym i sycącym daniem. Sprawdź nasz przepis na szynkę wieprzową!
Komentarze 0