Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ciasto z brzoskwiniami, które nie wymaga dużo pracy, a zostawia dużo satysfakcji. Przygotowanie go zajmuje niecałe półtorej godziny, a delektowanie się może trwać w nieskończoność! Proszek do pieczenia WINIARY zapewni dobry wzrost ciasta bez konieczności długiego oczekiwania. Smacznego!
Przygotowanie
70 min
Krok 1
10 min
Jajka ucieramy z cukrem, po chwili dodajemy olej, mleko oraz wymieszaną z proszkiem mąkę. Całość ucieramy na gładką masę.
Krok 2
10 min
Owoce pokrojone na mniejsze kawałki (u mnie były to ćwiartki), układamy na cieście (pozostawiając niewielkie przerwy między kawałkami), lekko je dociskając.
Krok 3
50 min
Pieczemy 50 min w 180 stopniach.
Krok 1
z
3
Jajka ucieramy z cukrem, po chwili dodajemy olej, mleko oraz wymieszaną z proszkiem mąkę. Całość ucieramy na gładką masę.
Krok 2
z
3
Owoce pokrojone na mniejsze kawałki (u mnie były to ćwiartki), układamy na cieście (pozostawiając niewielkie przerwy między kawałkami), lekko je dociskając.
Krok 3
z
3
Pieczemy 50 min w 180 stopniach.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0