Szybka szarlotka z cynamonem
105min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
5.83 g
Węglowodany
38.52 g
Tłuszcze
16.96 g
Wartość energetyczna
323.12 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
105 min
Krok 1
20 min
BISZKOPT: Białka ubić na sztywną pianę ,dodać cukier potem żółtka z octem. Na koniec łyżką wymieszać mąkę ,proszek do pieczenia i cynamon.
Krok 2
15 min
Ciasto wylać na posmarowaną blaszkę (24cm x 39 cm) i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp.175 C z termoobiegiem około 15 minut.
Krok 3
35 min
MASA JABŁKOWA: 1/5 szklanki gorącej wody rozpuścić 2 łyżeczki żelatyny- rozmieszać i dodać do prażonych jabłek. Masę wylać na ciepły biszkopt i pozostawić w zimnym miejscu do stężenia.
Krok 4
35 min
KREMÓWKA: 1/5 szklanki gorącej wody rozpuścić 2 łyżeczki żelatyny. Ubić kremówkę z cukrem pudrem kiedy będzie sztywna wlać (cały czas mieszając) lekko wystudzona żelatynę. Masę wyłożyć na jabłka i odstawić do stężenia.
Szybka szarlotka to doskonały pomysł na deser! Ten przepis jest dedykowany szczególnie tym, którzy nie mają dużo czasu na pieczenie, a także dla tych, którzy nie są mistrzami kuchni i cenią sobie nieskomplikowane przepisy. Koniecznie sprawdź nasz przepis na szybką szarlotkę.
Komentarze 0