Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Szybka szarlotka cynamonem

0
105 min
Łatwy

Składniki

-
12 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

4 
Jajko
1 szklanka
Cukier
1 szklanka
Mąka pszenna
1 łyżeczka
Proszek do pieczenia
1 łyżka
Ocet
1 trochę
Cynamon
0.5 l
Śmietanka Kremówka
0.5 szklanka
Cukier puder
1 słoik
Jabłka prażone
4 łyżeczek
Żelatyna

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
24.03 g
Węglowodany
31.45 g
Wartość energetyczna
323.12 kcal
Białko
5.83 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

105 min
Krok 1
20 min
BISZKOPT: Białka ubić na sztywną pianę ,dodać cukier potem żółtka z octem. Na koniec łyżką wymieszać mąkę ,proszek do pieczenia i cynamon.
Krok 2
15 min
Ciasto wylać na posmarowaną blaszkę (24cm x 39 cm) i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp.175 C z termoobiegiem około 15 minut.
Krok 3
35 min
MASA JABŁKOWA: 1/5 szklanki gorącej wody rozpuścić 2 łyżeczki żelatyny- rozmieszać i dodać do prażonych jabłek. Masę wylać na ciepły biszkopt i pozostawić w zimnym miejscu do stężenia.
Krok 4
35 min
KREMÓWKA: 1/5 szklanki gorącej wody rozpuścić 2 łyżeczki żelatyny. Ubić kremówkę z cukrem pudrem kiedy będzie sztywna wlać (cały czas mieszając) lekko wystudzona żelatynę. Masę wyłożyć na jabłka i odstawić do stężenia.
Szybka szarlotka cynamonem

Krok 1 z 4

BISZKOPT: Białka ubić na sztywną pianę ,dodać cukier potem żółtka z octem. Na koniec łyżką wymieszać mąkę ,proszek do pieczenia i cynamon.

Szybka szarlotka cynamonem

Krok 2 z 4

Ciasto wylać na posmarowaną blaszkę (24cm x 39 cm) i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp.175 C z termoobiegiem około 15 minut.

Szybka szarlotka cynamonem

Krok 3 z 4

MASA JABŁKOWA: 1/5 szklanki gorącej wody rozpuścić 2 łyżeczki żelatyny- rozmieszać i dodać do prażonych jabłek. Masę wylać na ciepły biszkopt i pozostawić w zimnym miejscu do stężenia.

Szybka szarlotka cynamonem

Krok 4 z 4

KREMÓWKA: 1/5 szklanki gorącej wody rozpuścić 2 łyżeczki żelatyny. Ubić kremówkę z cukrem pudrem kiedy będzie sztywna wlać (cały czas mieszając) lekko wystudzona żelatynę. Masę wyłożyć na jabłka i odstawić do stężenia.

Szybka szarlotka to doskonały pomysł na deser! Ten przepis jest dedykowany szczególnie tym, którzy nie mają dużo czasu na pieczenie, a także dla tych, którzy nie są mistrzami kuchni i cenią sobie nieskomplikowane przepisy. Koniecznie sprawdź nasz przepis na szybką szarlotkę.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika