Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Promocja na ziemniaki
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Szybka szarlotka z cynamonem

Szybka szarlotka z cynamonem

(0)
1 godz 45 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Bumcia

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

12 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
4 
Jajko
1  szklanka
Cukier
1  szklanka
Mąka pszenna
1  łyżeczka
Proszek do pieczenia
1  łyżka
Ocet
trochę
Cynamon
0.5  l
Śmietanka Kremówka
0.5  szklanka
Cukier puder
1  słoik
Jabłka prażone
4  łyżeczek
Żelatyna
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
5.83 g
Węglowodany
38.52 g
Tłuszcze
16.96 g
Wartość energetyczna
323.12 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Szybka szarlotka to doskonały pomysł na deser! Ten przepis jest dedykowany szczególnie tym, którzy nie mają dużo czasu na pieczenie, a także dla tych, którzy nie są mistrzami kuchni i cenią sobie nieskomplikowane przepisy. Koniecznie sprawdź nasz przepis na szybką szarlotkę.

Przygotowanie

105 min
  • Krok 1

    20 min
    BISZKOPT: Białka ubić na sztywną pianę ,dodać cukier potem żółtka z octem. Na koniec łyżką wymieszać mąkę ,proszek do pieczenia i cynamon.
  • Krok 2

    15 min
    Ciasto wylać na posmarowaną blaszkę (24cm x 39 cm) i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp.175 C z termoobiegiem około 15 minut.
  • Krok 3

    35 min
    MASA JABŁKOWA: 1/5 szklanki gorącej wody rozpuścić 2 łyżeczki żelatyny- rozmieszać i dodać do prażonych jabłek. Masę wylać na ciepły biszkopt i pozostawić w zimnym miejscu do stężenia.
  • Krok 4

    35 min
    KREMÓWKA: 1/5 szklanki gorącej wody rozpuścić 2 łyżeczki żelatyny. Ubić kremówkę z cukrem pudrem kiedy będzie sztywna wlać (cały czas mieszając) lekko wystudzona żelatynę. Masę wyłożyć na jabłka i odstawić do stężenia.
Szybka szarlotka z cynamonem

Krok 1 z 4

BISZKOPT: Białka ubić na sztywną pianę ,dodać cukier potem żółtka z octem. Na koniec łyżką wymieszać mąkę ,proszek do pieczenia i cynamon.

Szybka szarlotka z cynamonem

Krok 2 z 4

Ciasto wylać na posmarowaną blaszkę (24cm x 39 cm) i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp.175 C z termoobiegiem około 15 minut.

Szybka szarlotka z cynamonem

Krok 3 z 4

MASA JABŁKOWA: 1/5 szklanki gorącej wody rozpuścić 2 łyżeczki żelatyny- rozmieszać i dodać do prażonych jabłek. Masę wylać na ciepły biszkopt i pozostawić w zimnym miejscu do stężenia.

Szybka szarlotka z cynamonem

Krok 4 z 4

KREMÓWKA: 1/5 szklanki gorącej wody rozpuścić 2 łyżeczki żelatyny. Ubić kremówkę z cukrem pudrem kiedy będzie sztywna wlać (cały czas mieszając) lekko wystudzona żelatynę. Masę wyłożyć na jabłka i odstawić do stężenia.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 1

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
M Monika

Przepis cudny ja dodaję do jabłek banany A śmietanę mieszam z mascarpone

Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Ciasto
  • Deser
  • Impreza
  • Jajka
  • Popołudniowa przekąska
  • Śmietana
  • Uroczystość
  • Urodziny
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Ciasto Lambada

    Ciasto Lambada

    1 godz 45 min Łatwy
  • Placek z mascarpone

    Placek z mascarpone

    1 godz 35 min Łatwy
  • Dyniowo- pomarańczowe ciasto z galaretką

    Dyniowo- pomarańczowe ciasto z galaretką

    4 godz 35 min Łatwy
  • Szarlotka na biszkopcie z bitą śmietaną

    Szarlotka na biszkopcie z bitą śmietaną

    1 godz Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu