Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Szybka szarlotka to doskonały pomysł na deser! Ten przepis jest dedykowany szczególnie tym, którzy nie mają dużo czasu na pieczenie, a także dla tych, którzy nie są mistrzami kuchni i cenią sobie nieskomplikowane przepisy. Koniecznie sprawdź nasz przepis na szybką szarlotkę.
Przygotowanie
105 min
Krok 1
20 min
BISZKOPT: Białka ubić na sztywną pianę ,dodać cukier potem żółtka z octem. Na koniec łyżką wymieszać mąkę ,proszek do pieczenia i cynamon.
Krok 2
15 min
Ciasto wylać na posmarowaną blaszkę (24cm x 39 cm) i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp.175 C z termoobiegiem około 15 minut.
Krok 3
35 min
MASA JABŁKOWA: 1/5 szklanki gorącej wody rozpuścić 2 łyżeczki żelatyny- rozmieszać i dodać do prażonych jabłek. Masę wylać na ciepły biszkopt i pozostawić w zimnym miejscu do stężenia.
Krok 4
35 min
KREMÓWKA: 1/5 szklanki gorącej wody rozpuścić 2 łyżeczki żelatyny. Ubić kremówkę z cukrem pudrem kiedy będzie sztywna wlać (cały czas mieszając) lekko wystudzona żelatynę. Masę wyłożyć na jabłka i odstawić do stężenia.
Krok 1
z
4
BISZKOPT: Białka ubić na sztywną pianę ,dodać cukier potem żółtka z octem. Na koniec łyżką wymieszać mąkę ,proszek do pieczenia i cynamon.
Krok 2
z
4
Ciasto wylać na posmarowaną blaszkę (24cm x 39 cm) i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp.175 C z termoobiegiem około 15 minut.
Krok 3
z
4
MASA JABŁKOWA: 1/5 szklanki gorącej wody rozpuścić 2 łyżeczki żelatyny- rozmieszać i dodać do prażonych jabłek. Masę wylać na ciepły biszkopt i pozostawić w zimnym miejscu do stężenia.
Krok 4
z
4
KREMÓWKA: 1/5 szklanki gorącej wody rozpuścić 2 łyżeczki żelatyny. Ubić kremówkę z cukrem pudrem kiedy będzie sztywna wlać (cały czas mieszając) lekko wystudzona żelatynę. Masę wyłożyć na jabłka i odstawić do stężenia.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze
1
M
Monika
Przepis cudny ja dodaję do jabłek banany A śmietanę mieszam z mascarpone
Komentarze 1