Szaszłyki z karkówki
288min
Łatwy
1 słoik
1 butelka
500 g
Karkówka
3 łyżek
Białe wino
6 łyżek
Olej
0.5
Papryka czerwona
0.5
Papryka zielona
0.5
Papryka żółta
1
Cebula
10
Pomidorki koktajlowe
.
Wartości odżywcze
Białko
27.87 g
Węglowodany
42.62 g
Tłuszcze
68.78 g
Wartość energetyczna
910.55 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
288 min
Krok 1
5 min
Karkówkę pokrój na kawałki w kształcie kostki (2 cm x 2 cm).
Krok 2
5 min
Papryki i cebulę oczyść i pokrój w paski.
Krok 3
3 min
Mięso oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU, skrop winem i olejem.
Krok 4
240 min
Pozostaw w lodówce na 4-5 godzin.
Krok 5
5 min
Wyjmij mięso z lodówki i nabijaj wraz z ulubionymi warzywami na patyczki.
Krok 6
30 min
Piecz na rozgrzanym ruszcie przez 20-30 minut, aż mięso będzie gotowe. Podawaj z ketchupem WINIARY i sosem tatarskim.
Szaszłyki z karkówki marynowanej w białym winie i Ziarenkach Smaku WINIARY to eksplozja kolorów dzięki trzem paprykom: żółtej, czerwonej i zielonej, a także pomidorkom koktajlowym, które tworzą z szaszłyków "tęczę smaków"! Jeśli chcesz, nasz przepis na szaszłyki z karkówki możesz urozmaicić o Twoje ulubione warzywa i przyrządzić rozmaite szaszłyki, którym nie sposób będzie się oprzeć. Pyszności podawaj z ketchupem i sosem tatarskim.
Komentarze 0