Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • MyMenu Plan
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów

Syrniki ukraińskie

(0)
17min
Łatwy
Diana Kravtsiv
Diana Kravtsiv winiary.pl
Cześć! Nazywam się Diana i wspieram działania marki WINIARY w internecie. W wolnym czasie uwielbiam gotować! Pochodzę z Iwano-Frankiwska na Ukrainie i stworzyłam dla Was wspólnie z kucharzem Robertem Harną przepisy. Przypomniałam sobie smaki mojego dzieciństwa i dania z mojego domu rodzinnego, a Robert odtworzył je z naszymi polskimi, łatwo dostępnymi składnikami. Spróbowaliście kiedyś prawdziwego, domowego barszczu ukraińskiego albo puszystytych syrników? Spróbujcie ugotować je z nami i koniecznie dajcie znać, jak smakowało!
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Składniki

2 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
250  g
Twaróg tłusty lub półtłusty
1.5  łyżeczek
Cukier wanilinowy WINIARY
1  opakowanie
Budyń o smaku śmietankowym bez cukru WINIARY
1 
Jajka
1  łyżka
Mąka pszenna
trochę
Olej do smażenia lub masło
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
16.3 g
Węglowodany
12.39 g
Tłuszcze
10.24 g
Wartość energetyczna
253.27 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Nie masz czasu na wielogodzinne pieczenie ciast czy przygotowywanie skomplikowanych deserów, a masz chęć na coś słodkiego? Syrniki to smaczna propozycja na śniadanie w słodkim wydaniu lub szybki deser dla małych i dużych łasuchów. Ukraińskie syrniki sprawdzą się też jako ekspresowa przekąska dla niezapowiedzianych gości. Poznaj nasz przepis na syrniki ukraińskie i przygotuj je dla swoich bliskich.

Przygotowanie

17 min
  • Krok 1

    2 min
    Twaróg rozgnieć widelcem lub przy pomocy praski do ziemniaków.
  • Krok 2

    3 min
    Dodaj jajko, cukier wanilinowy WINIARY, budyń WINIARY oraz mąkę. Całość dokładnie wymieszaj.
  • Krok 3

    1 min
    Na patelnię dodaj tłuszcz i rozgrzej go na średniej mocy palnika.
  • Krok 4

    10 min
    Ciasto nabieraj łyżką, a następnie dłońmi oprószonymi mąką, formuj z masy niewielkie placuszki. Kładź je na patelnię i smaż z obu stron aż będą rumiane.
  • Krok 5

    1 min
    Usmażone syrniki podawaj ze śmietaną i konfiturą.
Syrniki ukraińskie

Krok 1 z 5

Twaróg rozgnieć widelcem lub przy pomocy praski do ziemniaków.

Syrniki ukraińskie

Krok 2 z 5

Dodaj jajko, cukier wanilinowy WINIARY, budyń WINIARY oraz mąkę. Całość dokładnie wymieszaj.

Syrniki ukraińskie

Krok 3 z 5

Na patelnię dodaj tłuszcz i rozgrzej go na średniej mocy palnika.

Syrniki ukraińskie

Krok 4 z 5

Ciasto nabieraj łyżką, a następnie dłońmi oprószonymi mąką, formuj z masy niewielkie placuszki. Kładź je na patelnię i smaż z obu stron aż będą rumiane.

Syrniki ukraińskie

Krok 5 z 5

Usmażone syrniki podawaj ze śmietaną i konfiturą.

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Deser
  • Kuchnia ukraińska
  • Popołudniowa przekąska
  • Śniadanie
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Placki z resztek warzyw o smaku karmelizowanej cebulki

    22 min Łatwy
  • Roladki z omletu z twarożkiem i warzywami

    23 min Łatwy
  • Tosty francuskie

    20 min
  • Placuszki bananowe

    15 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu