Cześć! Nazywam się Diana i pracuję w WINIARY. Pochodzę z Iwano-Frankiwska na Ukrainie i stworzyłam dla Was wspólnie z kucharzem Robertem Harną przepisy. Przypomniałam sobie smaki mojego dzieciństwa i dania z mojego domu rodzinnego, a Robert odtworzył je z naszymi polskimi, łatwo dostępnymi składnikami. Domowy barszcz ukraiński albo puszyste syrniki? Spróbujcie ugotować je z nami!
Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów Zachowaj sprawdzone przepisy Oszczędzaj czas
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Nie masz czasu na wielogodzinne pieczenie ciast czy przygotowywanie skomplikowanych deserów, a masz chęć na coś słodkiego? Syrniki to smaczna propozycja na śniadanie w słodkim wydaniu lub szybki deser dla małych i dużych łasuchów. Ukraińskie syrniki sprawdzą się też jako ekspresowa przekąska dla niezapowiedzianych gości.
Poznaj nasz przepis na syrniki ukraińskie i przygotuj je dla swoich bliskich.
Przygotowanie
17 min
Krok 1
2 min
Twaróg rozgnieć widelcem lub przy pomocy praski do ziemniaków.
Krok 2
3 min
Dodaj jajko, cukier wanilinowy WINIARY, budyń WINIARY oraz mąkę. Całość dokładnie wymieszaj.
Krok 3
1 min
Na patelnię dodaj tłuszcz i rozgrzej go na średniej mocy palnika.
Krok 4
10 min
Ciasto nabieraj łyżką, a następnie dłońmi oprószonymi mąką, formuj z masy niewielkie placuszki. Kładź je na patelnię i smaż z obu stron aż będą rumiane.
Krok 5
1 min
Usmażone syrniki podawaj ze śmietaną i konfiturą.
Krok 1
z
5
Twaróg rozgnieć widelcem lub przy pomocy praski do ziemniaków.
Krok 2
z
5
Dodaj jajko, cukier wanilinowy WINIARY, budyń WINIARY oraz mąkę. Całość dokładnie wymieszaj.
Krok 3
z
5
Na patelnię dodaj tłuszcz i rozgrzej go na średniej mocy palnika.
Krok 4
z
5
Ciasto nabieraj łyżką, a następnie dłońmi oprószonymi mąką, formuj z masy niewielkie placuszki. Kładź je na patelnię i smaż z obu stron aż będą rumiane.
Krok 5
z
5
Usmażone syrniki podawaj ze śmietaną i konfiturą.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0