Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Zupy
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Promocja na pomidory
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
  • Kontakt
Syrniki ukraińskie

Syrniki ukraińskie

(5)
17min
Łatwy
Diana Kravtsiv
Diana Kravtsiv winiary.pl
Cześć! Nazywam się Diana i pracuję w WINIARY. Pochodzę z Iwano-Frankiwska na Ukrainie i stworzyłam dla Was wspólnie z kucharzem Robertem Harną przepisy. Przypomniałam sobie smaki mojego dzieciństwa i dania z mojego domu rodzinnego, a Robert odtworzył je z naszymi polskimi, łatwo dostępnymi składnikami. Domowy barszcz ukraiński albo puszyste syrniki? Spróbujcie ugotować je z nami!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Warianty przepisu

  • /
    Klasyczny
  • /
    Ukraiński

Składniki

2 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
250  g
Twaróg tłusty lub półtłusty
1.5  łyżeczek
Cukier wanilinowy WINIARY
1  opakowanie
Budyń o smaku śmietankowym bez cukru WINIARY
1 
Jajka
1  łyżka
Mąka pszenna
trochę
Olej do smażenia lub masło
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
16.3 g
Węglowodany
12.39 g
Tłuszcze
10.24 g
Wartość energetyczna
253.27 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Nie masz czasu na wielogodzinne pieczenie ciast czy przygotowywanie skomplikowanych deserów, a masz chęć na coś słodkiego? Syrniki to smaczna propozycja na śniadanie w słodkim wydaniu lub szybki deser dla małych i dużych łasuchów. Ukraińskie syrniki sprawdzą się też jako ekspresowa przekąska dla niezapowiedzianych gości. Poznaj nasz przepis na syrniki ukraińskie i przygotuj je dla swoich bliskich.

Przygotowanie

17 min
  • Krok 1

    2 min
    Twaróg rozgnieć widelcem lub przy pomocy praski do ziemniaków.
  • Krok 2

    3 min
    Dodaj jajko, cukier wanilinowy WINIARY, budyń WINIARY oraz mąkę. Całość dokładnie wymieszaj.
  • Krok 3

    1 min
    Na patelnię dodaj tłuszcz i rozgrzej go na średniej mocy palnika.
  • Krok 4

    10 min
    Ciasto nabieraj łyżką, a następnie dłońmi oprószonymi mąką, formuj z masy niewielkie placuszki. Kładź je na patelnię i smaż z obu stron aż będą rumiane.
  • Krok 5

    1 min
    Usmażone syrniki podawaj ze śmietaną i konfiturą.
Syrniki ukraińskie

Krok 1 z 5

Twaróg rozgnieć widelcem lub przy pomocy praski do ziemniaków.

Syrniki ukraińskie

Krok 2 z 5

Dodaj jajko, cukier wanilinowy WINIARY, budyń WINIARY oraz mąkę. Całość dokładnie wymieszaj.

Syrniki ukraińskie

Krok 3 z 5

Na patelnię dodaj tłuszcz i rozgrzej go na średniej mocy palnika.

Syrniki ukraińskie

Krok 4 z 5

Ciasto nabieraj łyżką, a następnie dłońmi oprószonymi mąką, formuj z masy niewielkie placuszki. Kładź je na patelnię i smaż z obu stron aż będą rumiane.

Syrniki ukraińskie

Krok 5 z 5

Usmażone syrniki podawaj ze śmietaną i konfiturą.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Deser
  • Kuchnia ukraińska
  • Popołudniowa przekąska
  • Śniadanie
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Wareniki z twarogiem i wiśniami

    Wareniki z twarogiem i wiśniami

    46 min Łatwy
  • Placki z resztek warzyw o smaku karmelizowanej cebulki

    Placki z resztek warzyw o smaku karmelizowanej cebulki

    22 min Łatwy
  • Tosty francuskie

    Tosty francuskie

    20 min
  • Placuszki twarogowe (syrniki)

    Placuszki twarogowe (syrniki)

    15 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu