Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Składniki
4
porcje
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zupa grzybowa to jedno z najbardziej popularnych dań wigilijnych. Przygotowana na bazie Zupy borowikowej Jak u Mamy WINIARY, jest bardzo prosta w przygotowaniu, za to niezwykle aromatyczna. Dzięki dodatkom zyska świąteczny charakter i pięknie zaprezentuje się na wigilijnym stole.
Przygotowanie
32 min
Krok 1
5 min
Zawartość opakowań Zupy borowikowej Jak u Mamy WINIARY rozprowadź 1 litrze zimnej wody.
Krok 2
15 min
Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania.
Krok 3
5 min
Gotuj na małym ogniu przez 5 minut, od czasu do czasu mieszając.
Krok 4
5 min
Grzyby podsmaż na maśle, dopraw solą i pieprzem, a następnie dodaj do zupy.
Krok 5
2 min
Zupę podawaj z dodatkiem śmietany i udekorowaną natką pietruszki.
Krok 1
z
5
Zawartość opakowań Zupy borowikowej Jak u Mamy WINIARY rozprowadź 1 litrze zimnej wody.
Krok 2
z
5
Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania.
Krok 3
z
5
Gotuj na małym ogniu przez 5 minut, od czasu do czasu mieszając.
Krok 4
z
5
Grzyby podsmaż na maśle, dopraw solą i pieprzem, a następnie dodaj do zupy.
Krok 5
z
5
Zupę podawaj z dodatkiem śmietany i udekorowaną natką pietruszki.
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze
3
U
Ula
To profanacja taka zupa z torebki.ja gotuję dzień wcześniej esencjonalną zupę z borowików i podgrzybki które sami zbieramy
Winiary
Expert
Ulu, to tylko propozycja. Wybór zupy oczywiście należy do Ciebie :)
L
Lili
Na wigilię to robi się zupę grzybową z borowików lub podgrzybków a nie z torebki i pieczarek!
Winiary
Expert
Lili, mamy na naszej stronie mnóstwo innych propozycji innych zup, w tym grzybowych. Zachęcamy do skorzystania!
G
Gosia
Zupa grzybowa z torebki i to jeszcze na wigilię,sory ale to jakaś porażka to jest chyba zupa która może sobie zrobić jakiś student który nie ogarnia kuchni i mu nie zależy ale nigdy w życiu żadna kobieta która jest żoną matka i gotuje dla siebie i innych mam nadzieję że żadnej pani domu nie przyjdzie do głowy "ugotować"takiej zupki z torebki
Winiary
Expert
Gosiu, wybór oczywiście należy do Ciebie :) Zawsze można zostać przy swoich pomysłach lub, np. przy braku czasu czy Wigilii spędzanej z różnych powodów samemu, skorzystać z naszego pomysłu.
Komentarze 3