Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Świąteczna zupa grzybowa

(3)
32min
Łatwy
Winiary winiary.pl
Od ponad 80 lat ułatwiamy przygotowywanie smakowitych dań w Twojej kuchni. Jesteśmy zawsze pod ręką! Nasze produkty pomagają w przygotowaniu zarówno polskich, tradycyjnych dań, jak i zaskakujących, nowoczesnych potraw inspirowanych kuchniami świata. Z nami gotujesz pysznie, sprytnie i mądrze: bez marnowania składników czy produktów. Zaproś nas do swojego rodzinnego stołu!
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

400  g
Pieczarki
2  łyżek
Masło
4  łyżek
Śmietana 30%
2  łyżek
Natka pietruszki
trochę
Sól
trochę
Pieprz

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
4.51 g
Węglowodany
6.57 g
Tłuszcze
11.94 g
Wartość energetyczna
143.44 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

32 min
Krok 1
5 min
Zawartość opakowań Zupy borowikowej Jak u Mamy WINIARY rozprowadź 1 litrze zimnej wody.
Krok 2
15 min
Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania.
Krok 3
5 min
Gotuj na małym ogniu przez 5 minut, od czasu do czasu mieszając.
Krok 4
5 min
Grzyby podsmaż na maśle, dopraw solą i pieprzem, a następnie dodaj do zupy.
Krok 5
2 min
Zupę podawaj z dodatkiem śmietany i udekorowaną natką pietruszki.
Świąteczna zupa grzybowa

Krok 1 z 5

Zawartość opakowań Zupy borowikowej Jak u Mamy WINIARY rozprowadź 1 litrze zimnej wody.

Świąteczna zupa grzybowa

Krok 2 z 5

Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania.

Świąteczna zupa grzybowa

Krok 3 z 5

Gotuj na małym ogniu przez 5 minut, od czasu do czasu mieszając.

Świąteczna zupa grzybowa

Krok 4 z 5

Grzyby podsmaż na maśle, dopraw solą i pieprzem, a następnie dodaj do zupy.

Świąteczna zupa grzybowa

Krok 5 z 5

Zupę podawaj z dodatkiem śmietany i udekorowaną natką pietruszki.

Zupa grzybowa to jedno z najbardziej popularnych dań wigilijnych. Przygotowana na bazie Zupy borowikowej Jak u Mamy WINIARY, jest bardzo prosta w przygotowaniu, za to niezwykle aromatyczna. Dzięki dodatkom zyska świąteczny charakter i pięknie zaprezentuje się na wigilijnym stole.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 3

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
U Ula
.

To profanacja taka zupa z torebki.ja gotuję dzień wcześniej esencjonalną zupę z borowików i podgrzybki które sami zbieramy

Winiary
.
Expert

Ulu, to tylko propozycja. Wybór zupy oczywiście należy do Ciebie :)

L Lili
.

Na wigilię to robi się zupę grzybową z borowików lub podgrzybków a nie z torebki i pieczarek!

Winiary
.
Expert

Lili, mamy na naszej stronie mnóstwo innych propozycji innych zup, w tym grzybowych. Zachęcamy do skorzystania!

G Gosia
.

Zupa grzybowa z torebki i to jeszcze na wigilię,sory ale to jakaś porażka to jest chyba zupa która może sobie zrobić jakiś student który nie ogarnia kuchni i mu nie zależy ale nigdy w życiu żadna kobieta która jest żoną matka i gotuje dla siebie i innych mam nadzieję że żadnej pani domu nie przyjdzie do głowy "ugotować"takiej zupki z torebki

Winiary
.
Expert

Gosiu, wybór oczywiście należy do Ciebie :) Zawsze można zostać przy swoich pomysłach lub, np. przy braku czasu czy Wigilii spędzanej z różnych powodów samemu, skorzystać z naszego pomysłu.

Pokaż więcej komentarzy