Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Świąteczna zupa grzybowa

3
32min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest Winiary.pl

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 paczek
Zupa borowikowa Jak u Mamy WINIARY
400 g
Pieczarki
2 łyżek
Masło
4 łyżek
Śmietana 30%
2 łyżek
Natka pietruszki
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
4.51 g
Węglowodany
6.57 g
Tłuszcze
11.94 g
Wartość energetyczna
143.44 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

32 min
Krok 1
5 min
Zawartość torebek z zupą dokładnie rozprowadź w 1 l zimnej wody.
Krok 2
15 min
Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania.
Krok 3
5 min
Gotuj na małym ogniu przez 5 minut, od czasu do czasu mieszając.
Krok 4
5 min
Grzyby podsmaż na maśle, dopraw solą i pieprzem, połącz z Zupą Borowikową.
Krok 5
2 min
Zupe podawaj ze śmietaną, udekorowaną natką pietruszki.
Świąteczna zupa grzybowa

Krok 1 z 5

Zawartość torebek z zupą dokładnie rozprowadź w 1 l zimnej wody.

Świąteczna zupa grzybowa

Krok 2 z 5

Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania.

Świąteczna zupa grzybowa

Krok 3 z 5

Gotuj na małym ogniu przez 5 minut, od czasu do czasu mieszając.

Świąteczna zupa grzybowa

Krok 4 z 5

Grzyby podsmaż na maśle, dopraw solą i pieprzem, połącz z Zupą Borowikową.

Świąteczna zupa grzybowa

Krok 5 z 5

Zupe podawaj ze śmietaną, udekorowaną natką pietruszki.

Świąteczną zupę grzybową przygotujesz bardzo szybko, kiedy wykorzystasz Zupę borowikową Jak u Mamy WINIARY. Dzięki temu, Twoja świąteczna zupa będzie miała wspaniały aromat, który przypomni domownikom, że święta nadchodzą. Przygotowując zupę, dodaj do niej pieczarki lub grzyby leśne podsmażone na maśle. Wigilijną zupę grzybową podawaj w głębokich talerzach, a wierzch świątecznej grzybowej udekoruj śmietanką oraz posiekaną natką pietruszki.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 3

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
U Ula
.

To profanacja taka zupa z torebki.ja gotuję dzień wcześniej esencjonalną zupę z borowików i podgrzybki które sami zbieramy

L Lili
.

Na wigilię to robi się zupę grzybową z borowików lub podgrzybków a nie z torebki i pieczarek!

G Gosia
.

Zupa grzybowa z torebki i to jeszcze na wigilię,sory ale to jakaś porażka to jest chyba zupa która może sobie zrobić jakiś student który nie ogarnia kuchni i mu nie zależy ale nigdy w życiu żadna kobieta która jest żoną matka i gotuje dla siebie i innych mam nadzieję że żadnej pani domu nie przyjdzie do głowy "ugotować"takiej zupki z torebki

Pokaż więcej komentarzy