Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sos z anchois

(0)
15min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest Beatris
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
5 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

4 
Szalotki
1 
Cebula
30  g
Filety anchois
1 
Ogórek konserwowy
150  g
Jogurt naturalny
3  łyżek
Mleko
1  ząbek
trochę
Sól
trochę
Pieprz biały
trochę
Słodka papryka
trochę
Sok z cytryny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
3.27 g
Węglowodany
6.66 g
Tłuszcze
5.64 g
Wartość energetyczna
88.65 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

15 min
Krok 1
5 min
Jogurt dokładnie wymieszać z mlekiem i majonezem.
Krok 2
5 min
Czosnek przecisnąć przez praskę, szalotki i cebulę drobno pokroić, anchois pokroić w małą kostkę, ogórka zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.
Krok 3
3 min
Wszystko dodać do sosu, wymieszać.
Krok 4
2 min
Doprawić do smaku solą, pieprzem, mieloną papryką i odrobiną soku z cytryny.
Sos z anchois

Krok 1 z 4

Jogurt dokładnie wymieszać z mlekiem i majonezem.

Sos z anchois

Krok 2 z 4

Czosnek przecisnąć przez praskę, szalotki i cebulę drobno pokroić, anchois pokroić w małą kostkę, ogórka zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.

Sos z anchois

Krok 3 z 4

Wszystko dodać do sosu, wymieszać.

Sos z anchois

Krok 4 z 4

Doprawić do smaku solą, pieprzem, mieloną papryką i odrobiną soku z cytryny.

Sos z anchois jest bardzo aromatyczny i ma charakterystyczny smak. Pasuje do dań grillowanych – zarówno do mięs, jak i warzyw. Dzięki niemu sprawisz, że makaron przestanie być mdły, a całe danie nabierze zupełnie nowego smaku. Dodatek Majonezu Dekoracyjnego WINIARY łagodzi mocno słony smak anchois i pozwala cieszyć się zbalansowanym smakiem całości potrawy.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha