Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sos z anchois jest bardzo aromatyczny i ma charakterystyczny smak. Pasuje do dań grillowanych – zarówno do mięs, jak i warzyw. Dzięki niemu sprawisz, że makaron przestanie być mdły, a całe danie nabierze zupełnie nowego smaku. Dodatek Majonezu Dekoracyjnego WINIARY łagodzi mocno słony smak anchois i pozwala cieszyć się zbalansowanym smakiem całości potrawy.
Przygotowanie
15 min
Krok 1
5 min
Jogurt dokładnie wymieszać z mlekiem i majonezem.
Krok 2
5 min
Czosnek przecisnąć przez praskę, szalotki i cebulę drobno pokroić, anchois pokroić w małą kostkę, ogórka zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.
Krok 3
3 min
Wszystko dodać do sosu, wymieszać.
Krok 4
2 min
Doprawić do smaku solą, pieprzem, mieloną papryką i odrobiną soku z cytryny.
Krok 1
z
4
Jogurt dokładnie wymieszać z mlekiem i majonezem.
Krok 2
z
4
Czosnek przecisnąć przez praskę, szalotki i cebulę drobno pokroić, anchois pokroić w małą kostkę, ogórka zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.
Krok 3
z
4
Wszystko dodać do sosu, wymieszać.
Krok 4
z
4
Doprawić do smaku solą, pieprzem, mieloną papryką i odrobiną soku z cytryny.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0