Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sos jogurtowy z cytryną idealnie pasuje do kurczaka. Zrobisz go w bardzo prosty i szybki sposób. Z powodzeniem sprawdzi się na przykład podczas spontanicznego gotowania, kiedy nie masz w lodówce zbyt wielu składników, a mimo wszystko chcesz nadać większego charakteru swojej potrawie. Sprawdź nasz przepis!
Przygotowanie
50 min
Krok 1
5 min
Z cytryny wyciskamy sok (bez pestek i cząstek cytryny).
Krok 2
5 min
Do miseczki przekładamy Majonez i dodajemy jogurt.
Krok 3
5 min
Następnie dodajemy sól i pieprz do smaku. Mieszamy.
Krok 4
5 min
Na koniec dodajemy sok i całość dokładnie łączymy.
Krok 5
30 min
Odstawiamy do lodówki na około 30 minut. Smacznego!
Krok 1
z
5
Z cytryny wyciskamy sok (bez pestek i cząstek cytryny).
Krok 2
z
5
Do miseczki przekładamy Majonez i dodajemy jogurt.
Krok 3
z
5
Następnie dodajemy sól i pieprz do smaku. Mieszamy.
Krok 4
z
5
Na koniec dodajemy sok i całość dokładnie łączymy.
Krok 5
z
5
Odstawiamy do lodówki na około 30 minut. Smacznego!
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0