Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sos do mięs na bazie kostki mięsnej WINIARY sprawi, że potrawa nabierze wyrazistego smaku i aromatu.
Podawaj go do gotowanych i pieczonych mięs.
Przygotowanie
8 min
Krok 1
5 min
Kostkę mięsna rozpuszczamy w wodzie, wg przepisu na opakowaniu, dodajemy mąkę ziemniaczaną wymieszaną ze śmietaną, gotujemy na małym ogniu aż sos zgęstnieje.
Krok 2
2 min
Następnie dodajemy posiekaną natkę pietruszki, suszone pomidory, doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 3
1 min
Sos podajemy do gotowanych lub pieczonych mięs.
Krok 1
z
3
Kostkę mięsna rozpuszczamy w wodzie, wg przepisu na opakowaniu, dodajemy mąkę ziemniaczaną wymieszaną ze śmietaną, gotujemy na małym ogniu aż sos zgęstnieje.
Krok 2
z
3
Następnie dodajemy posiekaną natkę pietruszki, suszone pomidory, doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 3
z
3
Sos podajemy do gotowanych lub pieczonych mięs.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0