Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Często gotuję na obiad warzywa. Ten sos świetnie się do nich nadaje.
Przygotowanie
20 min
Krok 1
10 min
Mąkę rozpuszczamy w zimnym mleku ( by nie było grudek). Pozostałe mleko zagotowujemy do wrzenia. Dodajemy zawiesinę mączną i mieszamy.
Krok 2
10 min
Przyprawiamy solą i pieprzem do smaku. Na końcu dodajemy starty, żółty ser. Gorącym sosem polewamy ugotowane warzywa.
Krok 1
z
2
Mąkę rozpuszczamy w zimnym mleku ( by nie było grudek). Pozostałe mleko zagotowujemy do wrzenia. Dodajemy zawiesinę mączną i mieszamy.
Krok 2
z
2
Przyprawiamy solą i pieprzem do smaku. Na końcu dodajemy starty, żółty ser. Gorącym sosem polewamy ugotowane warzywa.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0