Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
To przepis na sos cytrynowy, który świetnie podkreśli smak ryby. Cytryna i ryba to połączenie, które zawsze świetnie ze sobą współgrało, a nasz sos jeszcze bardziej to podkreśli. Sami sprawdźcie. Pycha!
Przygotowanie
12 min
Krok 1
5 min
Rozgrzej masło na średnim ogniu i wsyp do niego posiekane szalotki. Dopraw solą i pieprzem i podsmażaj, aż będą miękkie.
Krok 2
5 min
Dodaj śmietanę i startą skórkę z cytryny. Doprowadź do wrzenia i gotuj przez kilka minut, aż całość lekko zgęstnieje.
Krok 3
1 min
Dodaj sok z cytryny, dopraw do smaku solą i pieprzem i wszystko dokładnie wymieszaj.
Krok 4
1 min
Sosem polewaj, np. grillowanego łososia z ryżem i gotowanymi brokułami. Będzie także doskonale pasował do pulpecików drobiowych lub jako sos do spaghetti.
Krok 1
z
4
Rozgrzej masło na średnim ogniu i wsyp do niego posiekane szalotki. Dopraw solą i pieprzem i podsmażaj, aż będą miękkie.
Krok 2
z
4
Dodaj śmietanę i startą skórkę z cytryny. Doprowadź do wrzenia i gotuj przez kilka minut, aż całość lekko zgęstnieje.
Krok 3
z
4
Dodaj sok z cytryny, dopraw do smaku solą i pieprzem i wszystko dokładnie wymieszaj.
Krok 4
z
4
Sosem polewaj, np. grillowanego łososia z ryżem i gotowanymi brokułami. Będzie także doskonale pasował do pulpecików drobiowych lub jako sos do spaghetti.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0