Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
To sosy nadają potrawie ciekawych aromatów i często kontrastują z resztą dania. Zobacz, jak przygotować sos cebulowy bazujący na aromatycznym Rosole drobiowym WINIARY. Gotowy sos możesz podawać z pizzą, plackami ziemniaczanymi lub bagietką. A wg Ciebie do jakiego dania najbardziej pasuje sos cebulowy?
Przygotowanie
15 min
Krok 1
5 min
Cebulę siekamy w piórka, podsmażamy na maśle.
Krok 2
5 min
Wlewamy pół litra wody i dajemy kostkę rosołową. Zagotowujemy do wrzenia.
Krok 3
5 min
Mąkę mieszamy ze śmietaną, zaprawiamy nasz sos. Przyprawiamy solą i pieprzem. Gotowe.
Krok 1
z
3
Cebulę siekamy w piórka, podsmażamy na maśle.
Krok 2
z
3
Wlewamy pół litra wody i dajemy kostkę rosołową. Zagotowujemy do wrzenia.
Krok 3
z
3
Mąkę mieszamy ze śmietaną, zaprawiamy nasz sos. Przyprawiamy solą i pieprzem. Gotowe.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0