
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Soczysty schab z warzywami
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
60 minKrok 2
10 minKrok 3
660 minKrok 4
10 minKrok 5
5 minKrok 6
3 minKrok 7
10 minKrok 8
35 minKrok 9
2 minKrok 1 z 9
W 500 ml wrzącej wody rozpuść 1 Kostkę Mięsną WINIARY. Bulion wystudź aż płyn będzie zimny.
Krok 2 z 9
W głębokim naczyniu umieść grube plastry schabu. Następnie zalej je wcześniej przygotowanym bulionem oraz dodaj liście laurowe, siekany czosnek, czarny pieprz oraz ziele angielskie.
Krok 3 z 9
Całość wstaw do lodówki i marynuj 3 – 12 godzin.
Krok 4 z 9
Bakłażan, cukinię i paprykę pokrój w grubą kostkę. Cebulę pokrój w piórka.
Krok 5 z 9
Warzywa umieść w naczyniu do zapiekania. Dopraw połową rozkruszonej Kostki Mięsnej WINIARY, polej oliwą z oliwek oraz dopraw solą.
Krok 6 z 9
Na koniec dodaj porwane listki świeżej bazylii. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Krok 7 z 9
Wcześniej zamarynowane kotlety wieprzowe osusz dokładnie i zrumień na mocno rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju.
Krok 8 z 9
Obsmażone mięso poukładaj na wierzchu warzyw i wstaw do rozgrzanego piekarnika na ok. 15 - 20 minut w temperaturze 200 – 220°C.
Krok 9 z 9
Mięso i warzywa podawaj z ziemniakami posypanymi świeżą pietruszką.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0