Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Soczysty schab z warzywami to sposób na smaczny obiad w rodzinnym gronie. Wielu osobom przygotowanie takiego posiłku kojarzy się ze spędzeniem długich godzin w kuchni. Na szczęście z WINIARY nie musisz spędzać całych dni na gotowaniu, aby przygotować smaczny posiłek dla swoich bliskich. Sprawdź nasz przepis i dowiedz się jak wyczarować idealnie soczysty schab z warzywami dla całej rodziny!
Przygotowanie
795 min
Krok 1
60 min
W 500 ml wrzącej wody rozpuść 1 Kostkę Mięsną WINIARY. Bulion wystudź aż płyn będzie zimny.
Krok 2
10 min
W głębokim naczyniu umieść grube plastry schabu. Następnie zalej je wcześniej przygotowanym bulionem oraz dodaj liście laurowe, siekany czosnek, czarny pieprz oraz ziele angielskie.
Krok 3
660 min
Całość wstaw do lodówki i marynuj 3 – 12 godzin.
Krok 4
10 min
Bakłażan, cukinię i paprykę pokrój w grubą kostkę. Cebulę pokrój w piórka.
Krok 5
5 min
Warzywa umieść w naczyniu do zapiekania. Dopraw połową rozkruszonej Kostki Mięsnej WINIARY, polej oliwą z oliwek oraz dopraw solą.
Krok 6
3 min
Na koniec dodaj porwane listki świeżej bazylii. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Krok 7
10 min
Wcześniej zamarynowane kotlety wieprzowe osusz dokładnie i zrumień na mocno rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju.
Krok 8
35 min
Obsmażone mięso poukładaj na wierzchu warzyw i wstaw do rozgrzanego piekarnika na ok. 15 - 20 minut w temperaturze 200 – 220°C.
Krok 9
2 min
Mięso i warzywa podawaj z ziemniakami posypanymi świeżą pietruszką.
Krok 1
z
9
W 500 ml wrzącej wody rozpuść 1 Kostkę Mięsną WINIARY. Bulion wystudź aż płyn będzie zimny.
Krok 2
z
9
W głębokim naczyniu umieść grube plastry schabu. Następnie zalej je wcześniej przygotowanym bulionem oraz dodaj liście laurowe, siekany czosnek, czarny pieprz oraz ziele angielskie.
Krok 3
z
9
Całość wstaw do lodówki i marynuj 3 – 12 godzin.
Krok 4
z
9
Bakłażan, cukinię i paprykę pokrój w grubą kostkę. Cebulę pokrój w piórka.
Krok 5
z
9
Warzywa umieść w naczyniu do zapiekania. Dopraw połową rozkruszonej Kostki Mięsnej WINIARY, polej oliwą z oliwek oraz dopraw solą.
Krok 6
z
9
Na koniec dodaj porwane listki świeżej bazylii. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Krok 7
z
9
Wcześniej zamarynowane kotlety wieprzowe osusz dokładnie i zrumień na mocno rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju.
Krok 8
z
9
Obsmażone mięso poukładaj na wierzchu warzyw i wstaw do rozgrzanego piekarnika na ok. 15 - 20 minut w temperaturze 200 – 220°C.
Krok 9
z
9
Mięso i warzywa podawaj z ziemniakami posypanymi świeżą pietruszką.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0