Soczysta karkówka z pieczarkami
1 godz 40 min
Łatwy
0.5
kg
Sos, wieprzowina, sucha, proszek
250
g
Pieczarki
3
płaskich łyżek
Ketchup
2
płaskich łyżek
Oliwa z oliwek
.
Wartości odżywcze
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
100 min
Krok 1
5 min
Przyprawę WINIARY wymieszać z ketchupem i olejem.
Krok 2
5 min
Karkówkę pociąć w kostkę 2 x 2 cm.
Krok 3
5 min
Pieczarki pokroić na ćwiartki.
Krok 4
5 min
Całość wrzucić do woreczka tak samo masę z ketchupu i dokładnie wymieszać.
Krok 5
5 min
Następnie piec w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez 1 godzinę.
Krok 6
3 min
Po godzinie ostrożnie rozciąć woreczek i jeśli chcemy by karkówka była lekko chrupiąca to zostawmy mięso w piekarniku na 10 min.
Krok 7
2 min
Podajemy z młodymi ziemniakami lub ulubioną sałatką.
Karkówkę możemy przyrządzać na wiele sposobów, a moim ostatnim odkryciem jest pomysł na soczystą karkówkę z ziemniakami Winiary. Mięso i pieczarki pieczone w folii nabierają wyjątkowej soczystości i naprawdę rozpływają się w ustach.
Komentarze 0