Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Soczewica z pieczonym czosnkiem, kolendrą i mlekiem kokosowym

0
70 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

400 g
Gotowana zielona soczewica
1 
Cebula
3 cm
Korzeń imbiru
1 główka
Czosnek
1 pęczek
Kolendra
1 
Marchewka
0.5 łyżeczka
Kumin mielony
0.5 łyżeczka
Kolendra mielona
250 ml
Mleko kokosowe

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
673.45 kcal
Węglowodany
53.6 g
Białko
29.88 g
Tłuszcze
35.89 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

70 min
Krok 1
40 min
Drobno posiekaj cebulę i imbir. Czosnek przekrój na pół i wstaw do piekarnika na ok. 30 min w temp.180°C. Marchew obierz i pokrój w kostkę.
Krok 2
10 min
W garnku rozgrzej oliwę i wrzuć posiekaną cebulę i imbir. Smaż ok. 2 min, aż cebula zmięknie. Po tym czasie dodaj marchew i smaż kolejne 3 minuty.
Krok 3
15 min
Zawartość opakowania wymieszaj z bulionem i wlej do garnka z warzywami. Dodaj mleko kokosowe oraz pozostałe przyprawy. Uzupełnij ugotowaną soczewicą, a następnie gotuj ok. 10 min razem.
Krok 4
5 min
Na końcu dopraw solą i pierzem oraz świeżą, posiekaną kolendrą.
Soczewica z pieczonym czosnkiem, kolendrą i mlekiem kokosowym

Krok 1 z 4

Drobno posiekaj cebulę i imbir. Czosnek przekrój na pół i wstaw do piekarnika na ok. 30 min w temp.180°C. Marchew obierz i pokrój w kostkę.

Soczewica z pieczonym czosnkiem, kolendrą i mlekiem kokosowym

Krok 2 z 4

W garnku rozgrzej oliwę i wrzuć posiekaną cebulę i imbir. Smaż ok. 2 min, aż cebula zmięknie. Po tym czasie dodaj marchew i smaż kolejne 3 minuty.

Soczewica z pieczonym czosnkiem, kolendrą i mlekiem kokosowym

Krok 3 z 4

Zawartość opakowania wymieszaj z bulionem i wlej do garnka z warzywami. Dodaj mleko kokosowe oraz pozostałe przyprawy. Uzupełnij ugotowaną soczewicą, a następnie gotuj ok. 10 min razem.

Soczewica z pieczonym czosnkiem, kolendrą i mlekiem kokosowym

Krok 4 z 4

Na końcu dopraw solą i pierzem oraz świeżą, posiekaną kolendrą.

Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika