Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Indyjski butter chicken

0
53 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 szklanka
Przecier pomidorowy
500 g
Filet z kurczaka
1 kawałek
Korzeń imbiru
3 ząbków
Czosnek
1 łyżeczka
Garam masala
1 
Cebula
150 ml
Śmietanka 30%
1 trochę
Sól
1 trochę
Oliwa z oliwek
1 trochę
Kolendra świeża
100 g
Ryż basmati
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
405.35 kcal
Tłuszcze
16.94 g
Węglowodany
27.22 g
Białko
31.71 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

53 min
Krok 1
10 min
Pokrój kurczaka w kostkę i dopraw połową przyprawy garam masala oraz solą i pieprzem.
Krok 2
5 min
Cebulę pokrój w piórka. Drobno posiekaj czosnek i imbir.
Krok 3
20 min
Następnie przełóż kurczaka na rozgrzaną patelnię i smaż, aż zrobi się rumiany. Dodaj cebulę. Gdy będzie miękka, dołóż czosnek, imbir oraz pozostałe przyprawy i smaż dodatkową minutę. Całość uzupełnij przecierem pomidorowym.
Krok 4
3 min
Zawartość opakowania wymieszaj z 200 ml wody i połącz z daniem. Dodaj mleko kokosowe lub śmietankę.
Krok 5
15 min
Duś razem ok.15 min. Podawaj ze świeżą kolendrą i ryżem.
Indyjski butter chicken

Krok 1 z 5

Pokrój kurczaka w kostkę i dopraw połową przyprawy garam masala oraz solą i pieprzem.

Indyjski butter chicken

Krok 2 z 5

Cebulę pokrój w piórka. Drobno posiekaj czosnek i imbir.

Indyjski butter chicken

Krok 3 z 5

Następnie przełóż kurczaka na rozgrzaną patelnię i smaż, aż zrobi się rumiany. Dodaj cebulę. Gdy będzie miękka, dołóż czosnek, imbir oraz pozostałe przyprawy i smaż dodatkową minutę. Całość uzupełnij przecierem pomidorowym.

Indyjski butter chicken

Krok 4 z 5

Zawartość opakowania wymieszaj z 200 ml wody i połącz z daniem. Dodaj mleko kokosowe lub śmietankę.

Indyjski butter chicken

Krok 5 z 5

Duś razem ok.15 min. Podawaj ze świeżą kolendrą i ryżem.

Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika