Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Air Fryer
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Smażone ziemniaki na patelni z pieczarkami
Dodaj do CookBook

Smażone ziemniaki na patelni z pieczarkami

(1)
17 min
Łatwy
Autorem przepisu jest deriegelan
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

3 Porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
300  g
Pieczarki
600  g
Ziemniaki
75  g
Cebula dymka
2  łyżek
Oliwa z oliwek
4.5  łyżek
Pasta do dań z patelni z grzybami leśnymi i czosnkiem WINIARY
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
42.1 g
Wartość energetyczna
283.5 kcal
Tłuszcze
11.2 g
Białko
7.4 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Pyszne wegetariańskie danie z dodatkiem Pasty do dań z patelni z grzybami leśnymi i czosnkiem WINIARY. Takie danie to gratka dla każdego, kto lubi grzyby. Smacznego!

Przygotowanie

17 min
  • Krok 1

    3 min
    Pieczarki umyj i pokrój w plasterki. Ziemniaki obierz i pokrój w drobną kostkę. Możesz wykorzystać również ziemniaki wcześniej ugotowane. Cebulę dymkę pokrój w krążki, oddzielając białą i zieloną część. Smażone ziemniaki na patelni z pieczarkami
  • Krok 2

    10 min
    Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż ziemniaki ok. 10 minut, aż będą chrupiące. Smażone ziemniaki na patelni z pieczarkami
  • Krok 3

    3 min
    Do smażonych ziemniaków dodaj pieczarki i cebulę (biała część) i podsmaż ok. 3 minuty. Smażone ziemniaki na patelni z pieczarkami
  • Krok 4

    1 min
    Następnie dodaj Pastę do dań z patelni z grzybami leśnymi i czosnkiem WINIARY (1 łyżka na każde 150 g składników) i wymieszaj. Ziemniaki smażone na patelni doskonale smakują posypane zieloną częścią cebulki dymki. Tak przygotowane danie nie wymaga dodawania żadnych innych przypraw. Smażone ziemniaki na patelni z pieczarkami
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Ogólna ocena

5.0 out of 5
5
Wszystkich ocen: 1
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
11
11
00
00
00
00

Opinie

5

józef

Za krótki czas smażenia ,zdecydowanie
Anonim (niezweryfikowany) 11/17/2023-10:39 CET
Czy ta opinia jest przydatna?
  • 0
  • 8
Reply by Expert 01/15/2024-03:21 CET
Józefie, możesz podsmażać dłużej. Ważne, żeby warzywa były miękkie.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Danie główne
  • Kuchnia niemiecka
  • Lunch
  • Niski poziom cukru
  • Niski poziom soli
  • Obiad
  • Poniżej 300 kcal
  • Porcja Warzywa/Owoce
  • Rodzinny posiłek

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Smażone gołąbki z mięsem w sosie pomidorowym

    Smażone gołąbki z mięsem w sosie pomidorowym

    2 godz 8 min Łatwy
  • Smażone pierożki Wonton i Majonez Wasabi

    Smażone pierożki Wonton i Majonez Wasabi

    1 godz 10 min Łatwy
  • Smażone nudle a la Carbonara

    Smażone nudle a la Carbonara

    14 min Łatwy
  • Smażone ziemniaki z chorizo

    Smażone ziemniaki z chorizo

    20 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu