Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Słodki sos sojowy to dodatek świetnie nadający się zwłaszcza do dań kuchni orientalnej. Dobrze będzie pasował jednak z polskimi daniami, na przykład z pierożkami. Podkreśli ich smak jednocześnie dodając im nowych wrażeń. Własnoręcznie przygotowany sos sojowy to dodatkowa satysfakcja, która smakuje równie dobrze, co gotowy produkt. Smacznego!
Przygotowanie
38 min
Krok 1
2 min
Wodę przegotuj.
Krok 2
5 min
Składniki połącz razem.
Krok 3
30 min
Gotuj, ciągle mieszając, do pół godziny.
Krok 4
1 min
Przecedź, ostudź. Można przechowywać w słoiczku w lodówce, nadaje się do zakąsek i pierożków.
Krok 1
z
4
Wodę przegotuj.
Krok 2
z
4
Składniki połącz razem.
Krok 3
z
4
Gotuj, ciągle mieszając, do pół godziny.
Krok 4
z
4
Przecedź, ostudź. Można przechowywać w słoiczku w lodówce, nadaje się do zakąsek i pierożków.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze
1
P
Piotr
Ile to jest 1 trochę?
Winiary
Expert
Piotrze, cytując nasze mamy i babcie, "na oko" - do smaku. Jeśli nie lubisz koperku, możesz całkiem go pominąć.
Komentarze 1